Home                 Verhalen over techniek
 

Wanneer accu vervangen? 

Met een beetje geluk kunnen we, wanneer de oude accu aan vervanging toe is, de aanschaf van een nieuwe accu zeker een jaar uitstellen.


Wintermaanden overbruggen
Ook accu's hebben niet het eeuwige leven en dan komt er een moment dat het starten wat moeizamer verloopt. Wanneer dat tegen het einde van het jaar gebeurt, is het beter de accu mee naar huis te nemen en in een verwarmde ruimte op een acculader aan te sluiten. Op deze manier kunnen we op zijn minst de wintermaanden overbruggen.

Verminderde capaciteit geen probleem
Dezelfde accu die eigenlijk aan vervanging toe is, is in de komende zomermaanden meestal nog goed te gebruiken. Voor gebruik in de zomermaanden hoeft een accu niet persť honderd procent te zijn, zelfs bij verminderde capaciteit, om de motor nog goed te kunnen starten.

Accu opslagtijd niet vergeten
Het betekent wel dat wanneer de winter weer in aantocht komt de accu wel vervangen dient te worden. Beter is het om te wachten met de aanschaf tot het voorjaar anders zijn we meteen weer een halfjaar kwijt van de accu-levensduur en dat is dan zonde! Vergeet niet dat een nieuwe accu ook maximaal een half jaar bij een handelaar mag staan. Dat laatste is niet van toepassing als de accu droog geladen is opgeslagen. Deze wordt pas actief wanneer hij gevuld wordt met accuvloeistof.


Met een beetje improvisatie kon de motorkap aan een garagebalk opgehesen worden zodat een rolletje ducktape ertussen (zie pijl) voldoende ruimte gaf om de accu te  verwijderen.

 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 21-05-2017