Home        Elektrisch overzicht   


 
Startmotor-startrelais


Oude situatie, startmotor met opgebouwd startrelais nog alles origineel alleen totaal versleten. De constructie van het startrelais was wat isolatie betreft nogal fragiel. Hij heeft dan wel al die jaren zijn werk gedaan maar een kortsluiting in dit mechanisme was niet ondenkbaar.

De startmotor hier toegepast, komt uit een  ID-19 en heeft geen opgebouwd startrelais, we moeten nu dus een los startrelais toepassen en ook deze komen we tegen in de HY. Om het relais op dezelfde manier te kunnen bedienen zoals in de oude situatie, moeten we aan de trekkabel een schakelaar monteren die op zijn beurt het startrelais bedient. Een veer over de trekkabel geschoven zorgt ervoor, dat de trekknop weer in de oude positie terugkomt wanneer men hem loslaat.
De schakelaar zelf heeft ook nog een veer en die moet het stuktrekken van de schakelaar voorkomen. Hier zien we het startrelais tegen het schutboard gemonteerd en wel zodanig dat de accukabels in vloeiende lijn liggen en ook zo kort mogelijk zijn. Startrelais, ook hier zien we verschillende modellen en uitvoeringen afhankelijk van de leverancier.

Naar boven

                     Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015