Home         Deur overzicht                  


 
Spuiten plamuren 


Na alles goed ontvet te hebben, worden de eerste grondlagen aangebracht. Verder is de binnenzijde van de deur met Owatrol behandeld om roest tegen te gaan. Owatrol is waterdun en kruipt dan ook in elk hoekje en gaatje. Owatrol kan ook als verftoevoegingsmiddel worden gebruikt om verschraling van de verf tegen te gaan, het wordt veel toegepast in de scheepsvaartindustrie voor de behandeling tegen roest.
De laatste primerlaag is aangebracht. Dan de nodige spuit-plamuurlagen waarna het echte gladschuren kan beginnen. Met speciale plamuur worden de kleinste oneffenheden weggewerkt. De opgebrachte plamuur wordt grotendeels weer weggeschuurd om een spiegelglad oppervlakte te krijgen.
Dit proces kan zich meerdere malen herhalen, totdat men met het resultaat tevreden is. De gebruikte plamuur heet MoTip en is een sneldrogende afwerkplamuur voor het egaliseren van kleine, oppervlakkige oneffenheden in ondergronden van staal, aluminium, hout en polyester. De afwerkplamuur heeft een zeer fijne structuur en is goed schuurbaar.
MoTip afwerkplamuur is overspuitbaar met alle verfsystemen en kan aangebracht worden in laagdiktes tot 0,5 millimeter.
Voor het spuiten is een verfspuit aangeschaft met bovenbeker waarmee ook gemakkelijk liggende oppervlakken gespoten kunnen worden. Vroeger werd veel met een onderbeker gespoten, maar dat is in de loop der jaren om praktische redenen veranderd. Voor de grondlagen werd Euroxy toegepast wat een dampdichte laag geeft. Hier overheen kan dan een polyester plamuur gezet worden. Polyesterplamuur heeft de eigenschap vocht aan te trekken, vandaar het gebruik van die dampdichte onderlaag. Formel S 2000 is een spuitplamuur die met korte tussenpozen verwerkt kan worden tot een behoorlijke laag.

Naar boven

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015