Home         Polijsten overzicht             


 
Spatbord polijsten


De dikte van de foamschijf is belangrijk wanneer we een ronding moeten volgen tijdens het polijsten. Beter is het dan om een wat dikkere schijf te nemen, voor de rest maakt het niet veel uit. Wanneer de auto eenmaal gewassen is, is ook het showroom effect verdwenen, het is dus maar eenmalig. Dat zien we ook bij nieuwe auto's gebeuren. Echt belangrijk is dit niet, het mag best een beetje minder zijn, uiteindelijk hebben we datgene bereikt waarvan we kunnen zeggen, dat ziet er netjes uit. Zeker nieuw gespoten zullen de mensen zeggen wanneer ze de auto bewonderden.
Nog even terug naar het begin van het polijsten. De schuurschijven van M3 zijn verpakt per 50 stuks en wanneer we de hele auto willen behandelen hebben we zeker 2 pakken nodig. Ook kan het handig zijn om luchtgereedschap te gebruiken vanwege de mogelijkheid om een kleinere schuurzool toe te passen voor de moeilijk bereikbare plaatsen. Het nadeel is dan weer de grotere compressor die dan aangeschaft moet worden. De kleine types leveren te weinig lucht voor deze tools. Kleine delen zoals bij de knipperlichten zullen we handmatig moeten polijsten en met veel geduld omdat dat veel langzamer gaat. Verder kan men voor het afplakken  kant en klare rollen kopen van opgevouwen plastik met aan een zijde een plakrand. Door de juiste lengte af te scheuren kunnen we het plastik uitvouwen en wordt dan zeker vijf maal zo breed.
Zo moet dat er uit zien, netjes gepolijst. De auto polijsten in zijn geheel vergt heel wat tijd en wanneer we het totaal bekijken, kunnen we er jaren mee bezig zijn en dat is niet overdreven. Tenzij men er een dagtaak van maakt met professioneel gereedschap Festool heeft ook schuur- polijstmachines die ook regelbaar zijn en dat is zeker nodig voor ons polijsten. Het toerental mag niet te hoog zijn, zo ongeveer 1500 t/min tijdens het schuren of polijsten omdat anders de mogelijkheid bestaat dat de verf gaat verbranden. Voor kleine plekjes of krassen kan men de bekende Commandant gebruiken en afhankelijk van de kras of verwering van de verf kiest men het juiste nummer. Ook zijn nog meer individuele polijst- of poetsmiddelen in de handel, die claimen  voor een mooi en nieuw resultaat.

Naar boven

                  Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015