Home             accessoires overzicht
 

  Slingergat sierstukken

Sierstukken zijn van alle tijden en daarom niet weg te denken voor de Traction Avant.Sierstukken

Sierstukken zijn van alle tijden en als we maar iets kunnen verfraaien dan doen we dat meestal ook. Smaken verschillen natuurlijk maar het moet al heel gek gaan als je niet iets weet te vinden wat leuk is. Omdat veel accessoires uit de jaren 50 stammen is het nu een zeldzaamheid geworden om nog iets terug te vinden. Je moet nu echt zoeken en soms vind je nog wel iets op beurzen. Wel belangrijk als je de Traction een persoonlijk tintje wilt geven.


Slingergat

Het slingergat in de grill van de Traction Avant kende tot ongeveer einde 1937 geen sierstukken als verfraaiing. Wel was er een mogelijkheid om een slingerpijp te plaatsen die het snel aanslingeren van de motor moest vergemakkelijken. Er was wel een deksel op de versnellingsbak nodig waarin de pijp geschroefd kon worden.
Zie het verhaal over "Motor aanslingeren".


Slingergat sierstukken

Voor de grill zien we dan ook de chevrons als sierstukken en als herkenning van het merk CitroŽn. Diverse schildjes van verenigingen of merken mogen dan natuurlijk ook niet ontbreken. Dan blijft het slingergat over en ook die kunnen we van een mooi sierstuk voorzien. 
Een die we minder vaak tegenkomen is het sierstuk in de vorm van een "ster" voor het slingergat.
Diegene die de kroon spant is het sierstuk in de vorm van een "vleugel". Heel herkenbaar voor de Traction sport modellen. We zien dit sierstuk gedeeltelijk ook terug bij de zes cilinder Tractions. 
Het sierstuk is met een drievoudige clipbevestiging vastgezet.Afdekking slingergat versnellingbak
Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de slingerpijp blijft er een opening open in het deksel waar vuil en water in kan komen. Om dit te voorkomen is er een deksel voor de versnellingsbak waar een dop met bajonetsluiting op aangebracht kan worden. Door een simpele handeling is de dop te verwijderen waarna de slinger gebruikt kan worden. We moeten nu wel de steun op de bumper gebruiken om de slinger goed te kunnen bedienen!. Standaard opening in de grill

Sierstuk in een "ster" vorm

Sierstuk met "vleugel" vorm

Afdichting slingergat met een kap met bajonetsluiting.

   

 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 23-04-2017