Home          Versnellingsbak overzicht                      


   
Schoonmaken schilderen 


Dit behoeft geen uitleg. Duidelijk is hier de vervuiling te zien. Met petroleum kan veel vet weggehaald worden, maar er zijn ook koudreinigers die je na opspuiten een tijdje laat inwerken. Daarna kan met water het geheel worden afgespoeld. Zelfs heb ik alle mogelijke middelen toegepast waaronder wasbenzine, thinner, koudreiniger, stoomcleaner en, hogedruk spuit. En zelfs toen was het nog niet schoon!


Schoonmaken en ontvetten, het begint afgezaagd te klinken,  maar als alles dan schoon is, kunnen we weer met de opbouw beginnen.

Tip:
De price-as spaarzaam invetten met bv kopervet. Bovenop de versnellingbak zit hiervoor een nippel voor de olie. Deze niet gebruiken omdat door te veel smeren de koppelingsplaat vet kan worden.
De as voor de bediening van de koppelingsplaat. De lagering met watervast vet smeren. Hier kun je later niet meer bijkomen. 
Neem de tijd voor het schoonmaken en ontvetten want voor het schilderwerk moet het absoluut vervrij zijn Als we dan eindelijk zo ver zijn wordt er eerst een primer op gezet voor de hechting. Op aluminium of vergelijkbare materialen houdt namelijk geen gewone verf. De rode verf is de primer die geschikt is voor aluminium. Daarna kun  je elke verf gebruiken. De kleur op de versnellingsbak is dezelfde als van de motor alleen het voorste deel tot aan de claxonbevestiging wordt zwart geschilderd.

Naar boven

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015