Home            
 

  Schaalbare website of responsive webdesign

Voor alle duidelijkheid is het beter om een groot beeldscherm (monitor) te kiezen vooral als het om technische informatie gaat waarbij foto's een belangrijke rol spelen!Computerontwikkelingen staan niet stil!
De computerontwikkelingen staan niet stil en dat zien we niet alleen terug in de software maar ook in de apparatuur zoals beeldschermen (monitoren) die steeds groter worden en dus ook de leesbaarheid van diverse websites verbeteren. Maar dat gaat niet op voor je telefoon of tablet. Daar is dan nieuwe software voor ontwikkeld zodat de website geschaald wordt bijvoorbeeld losse fragmenten onder elkaar. Een nadeel van deze methode is dat de tekst, die bij een afbeelding hoort, ontbreekt en ergens anders staat. De afbeelding op zo'n klein schermpje is dan ook wat lastiger te bekijken en vooral als het om details gaat. Voor technische zaken is deze methode van responsive webdesign min of meer ongeschikt en kan je beter met een groter beeldscherm de techniek raadplegen in plaats van gebruik te maken van je mobile telefoon of tabled, tenzij je bereid bent veelvuldig te gaan scrollen. Voor mijn website staat de afbeelding dan ook op de eerste plaats en dat komt alleen goed tot uiting op een groot beeldscherm. Het gebruik van een tablet of telefoon geeft meteen al zijn beperkingen en zullen er, zoals reeds gezegd, wat meer handelingen verricht moeten worden. Op de foto rechts is er wel een herkenning van de website te zien maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ga je het vergroten dan verdwijnt het meeste uit beeld. Ook lastig als je een link wilt aanklikken!

I-phone met website www.kulsdom.be afbeelding. De leesbaarheid is dan ook ver te zoeken. Je zal dan het geheel moeten vergroten maar dan verdwijnt meteen veel informatie uit beeld. Lastig dus!!

   

 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 12-07-2018