Home                Verhalen over techniek
 

Rijden met de Traction in de wintermaanden

Gebruik vaker de Traction Avant, ook in de wintermaanden.
Het geeft minder problemen zoals bijvoorbeeld startproblemen in het voorjaar of vastzittende remmen enz.. Gebruik ook in de wintermaanden de gebruikelijke olie.

De trend van de laatste jaren is dat we praktisch geen strenge winter meer hoeven te verwachten. Het belang om een winterolie te gebruiken, tijdens deze periode, is eigenlijk niet meer zo interessant. De olie SAE30 en de 20W50 kan dus, ook als je 20W50 gebruikt, gewoon blijven zitten. Nu denken de meeste onder ons dat een 20W50 een olie is die het hele jaar door gebruikt kan worden maar dat is niet helemaal waar. Gelukkig hebben we geen strenge winters meer gehad maar bij min 12 graden Celsius begint de olie aardig dik te worden en bij min 18 graden Celsius is hij niet meer pompbaar en is het een dikke geleiachtige substantie geworden. Starten van de motor is dan onmogelijk!
Wie graag met de Traction rijdt kan dus ook in de wintermaanden gewoon hiervan gebruik maken. Natuurlijk als de weg schoon is en er geen pekel gestrooid is want daar zijn we niet zo blij mee. Vaker de Traction gebruiken is sowieso beter voor de motor en voorkomt grotendeels de startproblemen die we na een lange rustperiode kunnen verwachten. De aandachtspunten, zie het verhaal over "
Maak je Traction winterklaar' , komen dan grotendeels te vervallen en dat is dan ook weer aardig meegenomen.

Opmerking
Houd wel je koelvloeistofbeveiliging in de gaten en ververs op tijd de olie, het beste voor het einde van het jaar ook wanneer er het afgelopen jaar weinig met de Traction is gereden!

Op een zonnige dag in de wintermaanden rijden is best aan te bevelen. Een verwarming aan boord hebben is natuurlijk een pré maar een dikke winterjas kan natuurlijk ook. Eventueel de radiator afdekken wanneer er niet met een thermostaat wordt gereden.

 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 28-11-2017