Home    

Polijstgereedschap
Een goede polijstmachine is een voorwaarde om tot een goed resultaat te komen. Een haakse slijpmachine ombouwen tot poetsmachine werkt niet, die maakt te veel toeren waardoor de verf verbrandt in plaats van polijst. Het maximale toerental ligt zo rond de 1500 omwentelingen per minuut. Druk uitoefenen op de poetsmachine is uit den boze, deze moet met zijn eigen gewicht het werk doen en alleen bijsturen is wenselijk. Met een beetje geduld en gevoel voor dit werk krijg je het beste resultaat.

Foto rechts
Professionele schuur- polijstmachine van Festo
polijsten

  

Dak polijsten
Kofferklep polijsten
Spatbord polijsten
Motorkap polijsten
     Polijsten, een vak apart! 
Een beschadiging heb je zo !

Beschadiging bijwerken

Een beschadiging heb je zo, ook al ben je nog zo zuinig op je Traction. Als de beschadiging wat groter is dan is een beetje bijstippen met verf niet meer te doen. Het beste is dan om dat onderdeel opnieuw te spuiten. We zien hier een deurbeschadiging die opnieuw gespoten is.
De beschadiging of kras opvullen met plamuur, tenzij de beschadiging zo diep is dat blank metaal zichtbaar is, dan moeten we eerst een primer aanbrengen en daarna plamuren. Mat- of dofschuren kan dan met schuurschijf korrelgrootte 1500 gebeuren. Afplakken en de overige delen beschermen tegen spuitstof,  2 laklagen is meestal voldoende. Alleen de beschadiging bijwerken kan ook waarbij de voorbereidingen hetzelfde zijn. Vanaf de beschadiging met de verfspuit de spuitnevel uitwaaieren en later de verfovergangen polijsten

   

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015