Home         Start Paris-Moscou-Paris       

   
 Parijs                        
  

  CAAR
 

  
   

De club voor bezitters van klassieke  auto's die deze vooral willen gebruiken om contacten te leggen met anderen, in eigen land en in het buitenland.


VERZAMELEN DEELNEMERS 
Op 16 juli 2009 op een camping bij Parijs komen de deelnemers bij elkaar en kan de laatste hand gelegd worden aan datgene wat vergeten is of wat nog nagekeken moet worden. Veel zal het niet zijn gezien de voorbereidingen die hieraan vooraf zijn gegaan. Deze laatste dagen voor het vertrek zijn dan ook het spannenst, een moment waar iedereen naar toegeleefd heeft. Sommige hebben hier vele jaren naar uitgekeken en nu is het dan zover. Een historisch moment, gezien de weinige keren dat zoiets plaats kan vinden. Ook een moment om nooit meer te vergeten. Het zal een zware tocht worden, maar gezien de tijd die hiervoor gereserveerd is, komen er ook momenten om steden te bekijken en musea te bezoeken. De organisatie heeft dan ook veel tijd en moeite in dit project gestoken en is hier al verschillende jaren mee bezig geweest.

 
            De  basilique Sacré-Cœur  Parijs

Zoals het eens allemaal begon, de uitdaging om in je eentje een rit te rijden van Parijs naar Moskou en ook weer terug in een Traction Avant. François Lecot legde de afstand  in 55 uur af. Voor deze tijd een bijzondere prestatie. Deze prestatie kreeg navolging in 1984, met ruim honderden deelnemers uit diverse landen. Nu 25 jaar later is er weer zo'n moment aangebroken om deze rit van Lecot  te rijden en wel omdat het 75 jaar geleden is dat de eerste Traction Avant uit de fabriek kwam.       
      Al weer 25 jaar geleden dat 
         deze rit verreden werd.
   
                       PARIJS

De befaamde Eifeltoren ontworpen door Gustav Eiffel in 1889. Dit 317 meter hoge bouwwerk is wel de publiekstrekker van Parijs.
   
La Grande Arche de la Fraternité, ook wel bekend onder de naam l'Arche de la Défense of Grande Arche is een gebouw in de wijk La Défence in Parijs.

Maandag 20 juli 2009   Parijs - Brussel.
Een afstand van 305 Km

Naar boven

Foto Moskou skyline 
De totaal afgelegde afstand van Paris - Moscou - Paris is 8040.6 kilometer geworden ipv. de 7867 km die door de organisatie was uitgerekend. Deze gereden afstand is deels gemeten met Track en Trace en deels door eigen registratie omdat Track en Trace geen volledige dekking had in de Oostbloklanden.
Achtergrond foto: skyline van Moskou

 

                     Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015