Home           

   
CLUB OF ANCIENT AUTOMOBILES & RALLY'S
  


   
  CAAR
De club voor bezitters van klassieke  auto's die deze vooral willen      gebruiken om contacten te leggen met anderen, in eigen land en in het buitenland.


In 2009 is het de 75ste verjaardag van de Citroën Traction Avant.  Het is dan ook 75 jaar geleden dat Lecot zijn prestatie leverde van Parijs naar Moskou en weer terug. Maar het is ook 25 jaar geleden dat de monsterrit met 134 Tractions werd volbracht.
De plannen voor deze nieuwe rit geven een gewijzigd schema aan ten opzichte van 1984, net zoals de rit van 1984 niet een kopie was van 1934. De rit in 2009 zal nog twee weken langer zijn. Zes in plaats van vier weken. Het doel hiervan is om de verhouding tussen rijden en rondkijken tijdens de rit wat gunstiger voor de deelnemers te maken. Ook de route is aangepast. Zo is het gedeelte vóór St-Petersburg vrijwel een kopie van de route in 1984. Daarna gaat de reis via de Baltische staten om na Moskou de route te vervolgen van een eerdere reis (Amsterdam-Moskou 1991).  De route gaat  langs het zuiden via Kiev en Lvov door Hongarije (Boedapest), Oostenrijk (Wenen) en Duitsland weer naar Parijs terug.

Lecot


            De Voorbereiding 
            Start in Parijs  
            PMP Techniek Special 
            Moskou

Moskou
De totaal afgelegde afstand van Paris - Moscou - Paris is 8040.6 kilometer geworden ipv. de 7867 km die door de organisatie was uitgerekend. Deze gereden afstand is deels gemeten met Track en Trace en deels door eigen registratie omdat Track en Trace geen volledige dekking had in de Oostbloklanden.
                     Parijs-Brussel
Brussel-Amsterdam
Amsterdam-Hamburg
Hamburg-Kopenhagen 
Kopenhagen-Linköping
Linköping-Stockholm
Stockholm-Turku
Turku-Helsinki 
Helsinki-Tallinn
Tallinn-Riga 
Riga-Pskov 
Pskov-St Petersburg
St Petersburg-Novgorod
Novgorod-Moskou
              Moskwa-Orel
Orel-Kharkov
Kharkov-Kiev
Kiev-Rivne
Rivne-Lvov
Lvov-Debrecen
Debrecen-Budapest
Budapest-Györ
Györ-Wenen
Wenen-passau
Passau-Nürnberg
Nürnberg-Karlsruhe
Karlruhe-Reims
Reims-Parijs
Parijs

           Route  PARIS-MOSCOU-PARIS

Route beschrijving

Naar boven

                      Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 21-06-2015