Home  

Bobine testen
Bougie
  
Bougiekabel
Bougielijst  
Bougiereiniger
Centrifugaal- vacuumvervroeger  
Colortune bougie
Contactpunten Open of dicht?
Hoogspanningstester
Hoogspanning Mag het een beetje
meer zijn?
Het hart van de Traction Avant
De ontsteking is het hart van onze Traction Avant. Werkt het hart, dus de ontsteking niet meer dan is het gebeurd met het rijden. Alleen ontsteking afstellen is niet altijd voldoende. De centrifugaal- en vacuum-vervroeger verdienen ook wel eens wat aandacht. De bougiekabels worden helemaal over het hoofd gezien omdat aan de buitenzijde niet te zien is of er lekstromen lopen die de ontsteking nadelig kunnen beļnvloeden. Door uitdroging en breuk in de koolstofkern zorgen deze bougiekabels voor onduidelijk klachten.
Vuil en aanslag verwijderen doet soms ook wonderen. Dat geldt overigens voor de hele ontsteking. 

Welke ontstekingsvorm?
Om je twijfels weg te nemen en om de keuze voor een elektrische- of elektronische ontsteking te vergemakkelijken kun je hier een lijst downloaden waar je de voor- en nadelen tegen elkaar kunt afwegen. Het is een kleine test die je inzicht geeft waar de voorkeur naar uitgaat. 
Ontsteking

Voorzichtig


Hoogspanning op lekken testen Ontsteking 
Ontsteking afstellen
 
Ontst. elektrisch of elektronisch
Ontsteking dynamisch afstellen
Verdeler vervangen

Rotoras
 
Rotoras smeren
Upgrade je ontsteking

Welke bougie
Werking transistorontsteking 
Bougiekabels  
Gebruik voor de bougiekabels, kabels met koperen kern. Deze kabels geven minder verliezen voor de toch al magere vonk die de 6 Volt-installatie levert. 
De bougiekabels met een koolstofkern zijn hoofdzakelijk bedoeld voor het ontstoren van een autoradio, indien aanwezig, en op de tweede plaats voor storingsoverlast van televisies en radio. Het laatste kunnen we enigszins beperken door een goed afgestelde ontsteking.

Opmerking  
Bij slechte bougiekabels kun je soms in het donker een blauwe gloed om de kabels  waarnemen, het zogenaamde corona effect.

Rotor met verende lip

Hoogspanning !!

                       Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 24-04-2018