Nieuwsbrief nummer 88     2019   
 
9de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
Achterlichten (Update)
Of het nu om een 6 volt installatie of om een 12 Volt installatie gaat, voor beide gevallen is het belangrijk dat de achterlichten zoveel mogelijk voldoen aan de hedendaagse normen. Overigens geldt dat laatste eigenlijk ook voor de hele verlichtingsinstallatie.

Gedateerde achterlichten

De verlichting en zeker de achterlichten van een Traction zijn niet meer van deze tijd. Daarom worden er door verschillende mensen verwoede pogingen gedaan om de lichtintensiteit wat te verbeteren. Door gebruik te maken van de huidige technieken zoals led verlichting kan er nog wat verbetering in aangebracht worden maar uiteindelijk geven de afmetingen van de achterlichten wat beperkingen voor wat het lichtoppervlak betreft.
Lees hier verder...

    Slechte klinknagelverbinding en draadaansluiting.

 

Aandachtspunten en nog veel meer...

Enkele tips:
Remmen ontluchten

Wanneer
je het remsysteem wil gaan ontluchten, zorg dan eerst dat er schone remvloeistof in het remvloeistofreservoir komt. Dus eerst de oude remvloeistof er uit en dan de nieuwe er in. Zo komt gelijk bij het ontluchten schone remvloeistof in het remsysteem. Lees het verhaal "Remvloeistof vervangen".

Voorkom vastzitten van de remcupjes
Bij lange stilstand van de Traction regelmatig de remmen activeren zodat de remcupjes niet vast gaan zitten. Op deze manier kan je lekkage van het remsysteem voorkomen. Lees het verhaal "
Af en toe een blik werpen". 

Houd de accu geladen
Zorg dat de accu altijd voldoende geladen is om sulfateren tegen te gaan. Het sulfateren is een vorm van veroudering van de accu en kan niet ongedaan worden gemaakt. Een gedeeltelijke ontladen accu kan zelfs, in de wintermaanden, bevriezen. Lees het verhaal over "
Winterse omstandigheden".

Af en toe een kleine inspectie uitvoeren of alles nog in orde is

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Het is maar dat je het weet
Verhalen over ethanol in de benzine lees je in bijna elk autotijdschrift.  Zelfs organisaties zoals de Feac berichten hierover en dat het zo slecht zou zijn voor de oldtimer. Ook verkooporganisaties delen hun mening en niet altijd in positieve zin. De praktijk zit toch iets anders in elkaar, lees het verhaal over "Ethanol in de benzine" uit 2011. 
Wist je dat, als de verdenking er was dat er water in de brandstoftank zou zitten, er een fles spiritus in de tank werd gegoten. Spiritus dus alcohol gaat namelijk een verbinding aan met water en kan dus op deze manier makkelijk verdwijnen. Water in de brandstof geeft meestal carburateur problemen zoals het niet regelmatig lopen van de motor.
Het gebruik van ethanol (spiritus of alcohol) in de brandstof daar deden we vroeger niet zo moeilijk over.    

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2018
Uitschrijven nieuwsbrief of gegevens wijzigen.