Nieuwsbrief nummer 83     2018   
 
8de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
Meer vermogen
Zoals jullie weten zit de carburateur bij de Traction precies in het midden. De weg die het brandstofmengsel moet afleggen is voor de twee binnenste cilinders anders dan voor de twee buitenste. De twee binnenste cilinders zijn dus in het voordeel voor wat de aanvoer betreft. Door op elke cilinder een carburateur te zetten zoals dat in de racerij ook gebeurt, krijg je een betere cilindervulling. Alles bij elkaar levert dat een hoger rendement op dus meer vermogen. Dit alles gezien in het carburateur tijdperk. Hetzelfde geldt ook voor de uitlaat. Dus voor elke cilinder een uitlaatpijp, het liefst in stroomlijn voor een betere uitademing. Eigenlijk zou je ook meer kleppen per cilinder moeten hebben om dat laatste te bewerkstelligen.
Voor de Traction gaat dat dus een beetje te ver en zou een dubbele carburateur al een verbetering kunnen geven wat het vermogen betreft.

Op de afbeelding rechts zie je een dubbele carburateur toegepast bij een Traction Avant cabriolet model.

Aandachtspunten en nog veel meer...

Het brandstofsysteem doorgelicht
Vuil in het brandstofsysteem is de grootste boosdoener voor veel voorkomende problemen zoals onregelmatig stationair draaien, plotseling afslaan van de motor en vermogensverlies. Dit zijn maar enkele voorbeelden die kunnen gebeuren.
Het begint al bij het brandstof tanken waar kleine hoeveelheden vuil meegevoerd worden. Weliswaar bij elke tankbeurt praktisch te verwaarlozen maar op langere termijn voldoende om voor problemen te zorgen. Bij lange stilstand van de Traction wordt dit proces versterkt zodat de vuildeeltjes de gelegenheid krijgen om naar de bodem te zakken om zich daar te verzamelen.
De brandstoftank zelf zorgt ook voor extra benzinevervuiling doordat er roest, gedeeltelijk opgelost en losgeweekt door ethanol in de benzine, onderin in de tank wordt verzameld. We moeten dit probleem niet onderschatten want gezien de leeftijd van de Traction is dit een serieus probleem geworden
Lees verder...

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.


Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2018