Nieuwsbrief nummer 82     2018   
 
8de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL

Motorruimte en motor schoonmaken

Schoonmaakmiddelen zijn er te kust en te keur alleen heeft elk middel vaak zijn eigen toepassing. Als we iets specifieker worden dan zijn niet alle schoonmaakmiddelen geschikt om bijvoorbeeld de motorruimte te reinigen. Hiervoor zijn meestal krachtige middelen nodig met dan nog vaak een sober resultaat. Vooral bij sterke vervuiling van de motor moet soms zwaar geschut worden toegepast en denk hierbij bijvoorbeeld aan een hogedrukreiniger die water en een zeepoplossing kan combineren. Opgehoopt vet met het nodige zand erin is zelfs met een stevige kwast en terpentijn of petroleum (lampenolie) niet direct weg te krijgen. Ook met gebruikmaking van een stoomreiniger wordt meestal niet veel bereikt en wordt het vet maar gedeeltelijk verwijderd.
Bij mijn Traction was het zelfs na het verwijderen van de complete motor nog moeilijk het opgehoopte vuil en vet uit de traverse te krijgen. Je kunt er nu dan wel makkelijker bij maar dan nog!
Lees hier verder...
.

Aandachtspunten en nog veel meer...

De eerste testrit met de Traction
Na het ophalen van de Traction was het al snel duidelijk dat er veel aan moest gebeuren. De carrosserie was redelijk hard zoals dat wel eens wordt gezegd. Hiermee wordt bedoeld dat er weinig laswerk verricht hoeft te worden. De overige delen zoals de motor, koelsysteem, remsysteem en nog veel meer verkeerden in een zeer slechte staat. De motor nog aan het lopen proberen te krijgen maar dat leverde alleen een stel verbogen klepstelen op. Ook het koelsysteem proberen te vullen maar de koelvloeistof liep er net zo gemakkelijk uit als dat ik het er in goot. Hierna volgt een restauratie van enkele jaren.
De restauratie van de Traction is achteraf gezien veelomvattend geweest. Vooral als je naar perfectie streeft, wat natuurlijk niet altijd mogelijk is, gezien de ouderdom van de auto en de verkrijgbare onderdelen.
Lees hier verder...

Langzaam valt de spanning van je af en stijgt de vreugde. 

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

CitroŽn Conservatoire
Voor de liefhebbers van historische beroemde en moderne CitroŽn auto's moet je naar het CitroŽn Conservatoire gaan. Het is een museum die is gehuisvest in een gebouw van 6500 vierkante meter en in 2001 is geopend. Het museum staat naast de oude PSA fabriek in Aulnay-sous-Bois dicht bij Parijs.
Er zijn meer dan 300 voertuigen te zien waaronder de Torpedo. Ook kom je hier de mythische 2CV tegen die je als een legende kunt zien omdat hij in het Frans wordt geassocieerd met het begin van vrijetijdsactiviteiten.
Het merk staat altijd bekend om zijn geavanceerde technologieŽn en heeft de wereld van de auto-industrie herhaaldelijk hervormd.
Lees hier verder...

Een van de vele modellen die in  het Conservatoire te bezichtigen zijn.


Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2018
Uitschrijven nieuwsbrief of gegevens wijzigen.