Nieuwsbrief nummer 81     2018   
 
8de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
Hemelbekleding vernieuwen
De hemelbekleding ziet er meestal doorgeleefd uit, donker van kleur door het roken en vaak ook nog met de nodige vochtvlekken die door lekkage zijn ontstaan. Geen fraai gezicht alhoewel sommige onder ons dit mooi vinden en spreken van enige gebruikerssporen. Dat mag natuurlijk allemaal wel maar vindt je dit toch niet zo fraai en wil je hier verandering in brengen dan wacht je een behoorlijke klus. Niet onoverkomelijk hoewel een beetje handigheid en durf een voorwaarde is.
Het beste en ook het eenvoudigste is om in het midden en over de hele lengte van het plafond een opening te maken. Door deze opening vanuit het midden te vergroten zien we langzamerhand de constructie verschijnen hoe het een en ander is gemonteerd
Lees hier verder...

   Hemelbekleding doorgeleeft en donkerbruin.

Aandachtspunten en nog veel meer...

Zonneklep (update)
Bij een restauratie komen we automatisch bij de zonneklep terecht. Gebruiksporen of niet, zoiets kunnen we natuurlijk niet zo laten zitten. Bij bepaalde dingen kun je er nog over heen stappen maar als iets stuk is moet het gemaakt worden. De zonneklep is zo'n voorbeeld en om deze weer in de oorspronkelijke staat weer terug te krijgen is niet zo eenvoudig. De meest gangbare onderdelen zijn nog wel verkrijgbaar voor de Traction maar hier moet je zelf iets verzinnen en dat is ook een beetje afhankelijk van je eigen fantasie en het materiaal wat je kunt krijgen en hiervoor geschikt is. 
Lees hier verder...
 

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Remcup
Wanneer je lange tijd je Traction niet gebruikt hebt, is het belangrijk het remsysteem af en toe te activeren. Een paar keer het rempedaal intrappen is voldoende zodat er weer nieuwe remvloeistof buiten het remcupje komt. 
Bij het "Winterklaar maken van je Traction" wordt dit al aangegeven om zo het vastzitten van de remcupjes te voorkomen. Het is geen overbodige luxe want na korte tijd is de remvloeistof buiten de remcupjes verdampt en is de kans op roest op dat deel van de remcilinder zeer groot. Het probleem komt wanneer het cupje bij het remgebruik over het roestgedeelte schuift. Deze raakt beschadigt en al is deze beschadiging nog zo klein dan heeft dat zeker remvloeistoflekkage tot gevolg.
Wanneer er toch een moment komt om de remcupjes te vervangen, probeer dan niet in droge toestand of deze wel past in de remcilinder. De kans is ook nu groot op een beschadiging. Gebruik altijd speciaal vet voordat je gaat monteren. Laat zo lang mogelijk de remcupjes in de verpakking zitten totdat de vervanging nodig is.

De rand van de remcup is zeer gevoelig voor beschadigingen.


Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2018
Uitschrijven nieuwsbrief of gegevens wijzigen.