Nieuwsbrief nummer 73     2017   
 
7de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
                                    

Aandachtspunten en nog veel meer...
Wanneer accu vervangen?
Ook accu's hebben niet het eeuwige leven en dan komt er een moment dat het starten wat moeizamer verloopt. Wanneer dat tegen het einde van het jaar gebeurt, is het beter de accu mee naar huis te nemen en in een verwarmde ruimte op een acculader aan te sluiten. Op deze manier kunnen we op zijn minst de wintermaanden overbruggen.
Dezelfde accu die eigenlijk aan vervanging toe is, is in de komende zomermaanden meestal nog goed te gebruiken. Voor gebruik in de zomermaanden hoeft een accu niet persť honderd procent te zijn, zelfs bij verminderde capaciteit, om de motor nog goed te kunnen starten.
Lees hier verder...

Een rolletje duck-tape ertussen.

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Vooras remtrommel montage
Na het borgen van de gekartelde moer kan de remtrommel aangebracht worden. Het is even zoeken om de gleuf in remtrommel in lijn te krijgen met de spie op de tapse aandrijfas maar eenmaal gevonden gaat het praktisch vanzelf. Het spietje kan dan ook het beste iets naar voren worden gekanteld omdat anders de remtrommel er tegen aan stuikt en deze uit de borging valt. Maar voor het zover is moeten eerst de aandrijfas en ook de remtrommel vetvrij gemaakt worden. Hierdoor voorkom je het probleem van het los gaan zitten van de remtrommel op de aandrijfas met ingrijpende schade tot gevolg.
Zeker niet onbelangrijk is het aanhaalmoment van de kroonmoer die op de aandrijfas gedraaid wordt. Hiervoor wordt eerst een lange strip als hulpgereedschap op twee wielbouten van de trommel bevestigd om het meedraaien van de trommel te voorkomen.
Lees hier verder...

Kroonmoer vastzetten

Makkelijker starten
We weten dat starten van onze Traction niet altijd even gemakkelijk verloopt vooral als deze lange tijd heeft stilgestaan. Benzine verdampt uit onze carburateur waardoor bij het starten de brandstofpomp tijd nodig heeft om deze weer gevuld te krijgen. Een handige hulp was de brandstofpomp die je handmatig kon bedienen door middel van een hevel. Zo kon je voordat je aan de startprocedure begon eerst de carburateur vullen met de hevel van de brandstofpomp.Tegenwoordig ontbreekt soms deze hevel op de nieuwe brandstofpomp waardoor er veel langer gestart moet worden dan nodig is. En omdat het veel langer duurt voordat de motor aanslaat komt dan ook de twijfel of het brandstofsysteem nog wel in orde is of dat er iets mis kan zijn met het ontstekingssysteem.
Lees hier verder...

Benzine knijpbal

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2017
Uitschrijven nieuwsbrief of gegevens wijzigen.