Nieuwsbrief nummer 72     2017   
 
7de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
                                    

Aandachtspunten en nog veel meer...
Schaalbare website of responsive webdesign
De computerontwikkelingen staan niet stil en dat zien we niet alleen terug in de software maar ook in de apparatuur zoals beeldschermen (monitoren) die steeds groter worden en dus ook de leesbaarheid van diverse websites verbeteren. Maar dat gaat niet op voor je telefoon of tablet. Daar is dan nieuwe software voor ontwikkeld zodat de website geschaald wordt bijvoorbeeld losse fragmenten onder elkaar. Een nadeel van deze methode is dat de tekst, die bij een afbeelding hoort, ontbreekt en ergens anders staat. De afbeelding op zo'n klein schermpje is dan ook wat lastiger te bekijken en vooral als het om details gaat. Voor technische zaken is deze methode van responsive webdesign min of meer ongeschikt en kan je beter met een groter beeldscherm de techniek raadplegen in plaats van gebruik te maken van je mobile telefoon of tabled, tenzij je bereid bent veelvuldig te gaan scrollen.
Lees hier verder...

I-phone met website afbeelding.

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Slingergat sierstukken
Sierstukken zijn van alle tijden en als we maar iets kunnen verfraaien dan doen we dat meestal ook. Smaken verschillen natuurlijk maar het moet al heel gek gaan als je niet iets weet te vinden wat leuk is. Omdat veel accessoires uit de jaren 50 stammen is het nu een zeldzaamheid geworden om nog iets terug te vinden. Je moet nu echt zoeken en soms vind je nog wel iets op beurzen. Wel belangrijk als je de Traction een persoonlijk tintje wilt geven.
Het slingergat in de grill van de Traction Avant kende tot ongeveer einde 1937 geen sierstukken als verfraaiing. Wel was er een mogelijkheid om een slingerpijp te plaatsen die het snel aanslingeren van de motor moest vergemakkelijken.
Lees hier verder...

Standaard opening in de grill

Rijden zonder thermostaat,
wel of niet?
Er is een moment geweest dat automobielen geen thermostaat hadden om de koeling van de motor te regelen. Hiervoor in de plaats werd vaak een gedeelte van de radiator afgedekt door middel van een vaste plaat of een hoes waarmee de motor toch enigszins op temperatuur gehouden kon worden. Een behoorlijke verbetering was het oprolschermpje dat met een ketting voor de radiator getrokken kon worden. Hier kleefde natuurlijk wat nadelen aan omdat bij het rijden het doek, door de rijwind, tegen de radiator aangedrukt werd. Door langzamer te gaan rijden had de rijwind wat minder grip op het doek en kon de stand van het oprolmechanisme weer aangepast worden. Door wisselende rijomstandigheden ontstonden ook wisselende temperaturen waardoor je constant bezig was dit te corrigeren. Een temperatuurmeter was hierbij natuurlijk onontbeerlijk.
Lees hier verder...

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2017
Uitschrijven nieuwsbrief of gegevens wijzigen.