Nieuwsbrief nummer 61     2016   
 
6de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
                                    

Aandachtspunten en nog veel meer...
Kabelboom zelf maken
De kabelboomsamenstelling van een Traction Avant is er in diverse uitvoeringen. Om het geheel voor iedereen te vereenvoudigen kunnen we beter uitgaan van een basismodel. De extra's of uitzonderingen kunnen we dan apart toepassen of als aanvulling meenemen in het ontwerp. Op deze manier voorkom je dat je een kabelboom krijgt met diverse varianten gerelateerd aan diverse bouwjaren. Het wordt er niet eenvoudiger op, vooral als je zelf de kabelboom wilt maken of samenstellen. Vaak is het gedeelte binnen de koets nog goed bruikbaar en hoeven we alleen maar het gedeelte te vervangen wat zich in de motorruimte bevindt omdat hier hoge temperaturen, oliedampen en weersinvloeden een rol hebben gespeeld.
Lees hier verder...

Voorbeeld kabelboom

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Motor loopt stationair onrustig
Je start de motor van de Traction en wat je ziet is een schokkende motor die niet rustig wil lopen. Eigenlijk is het net alsof je gas wilt geven, af en toe een huppeltje. Met het gas geven en dus hogere toerentallen is het weg en loopt de motor aardig regelmatig alleen stationair wil het niet lukken. Vuiltje in de stationair sproeier? Dan de carburateur maar eens schoonmaken en met perslucht uitblazen. Deze opnieuw afgesteld maar na het starten van de motor was er eigenlijk nog niets veranderd. Dan nu maar de hele opsomming van werkzaamheden om het verhaal niet al te groot te maken.
Lees hier verder...

Ook vrij nieuwe bougies zijn niet te vertrouwen
Gereedschap
Om een Traction Avant te onderhouden hebben we wat gereedschap nodig. Wat standaard bij de aanschaf van de Traction is geleverd,  is minimaal te noemen. We kunnen hooguit een band verwisselen door gebruik te maken van een potkrik met een lange slinger. Ook kunnen we een bougie verwisselen met een eenvoudige pijpsleutel in combinatie met een schroevendraaier. Dan hebben we nog een combinatietang en een kleine Bahco oftewel Engelse sleutel en een steekringsleutel. Er is ook nog een stuk gereedschap die op een slinger lijkt maar deze dient voor de wielmoeren. Dit alles grotendeels verpakt in een kunststof tasje en daar houdt het dan zo'n beetje mee op. Als laatste hebben we ook nog een slinger voor de motor, mocht de accu onvoldoende energie bezitten.
Lees hier verder...

Standaard gereedschap

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2016