Nieuwsbrief nummer 60     2016   
 
6de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
                                    

Aandachtspunten en nog veel meer...
Carterpan functie en afdichting
De carterpan is het reservoir met olie die nodig is om de motor van smering te voorzien. Het is niet alleen een reservoir voor olie maar heeft ook de functie om de olie te koelen. Dit gebeurt dan door de rijwind tijdens het rijden. Ook de hoeveelheid olie is hierop aangepast.
Een functie die op de achtergrond is geraak is het bezinken van de vuildeeltjes, door slijtage veroorzaakt en restanten van de verbranding van benzine die in de olie terecht zijn gekomen. Dit gebeurde hoofdzakelijk door gebruik van minerale oliesoorten.
Lees hier verder...

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Koelsysteem (update)
Een Traction restaureren kent vele facetten waarvan het koelsysteem er een is die we weer kunnen onderverdelen in losse componenten. Het hele koelsysteem restaureren doe je dan ook niet zomaar. Meestal gaan er een lang slepend probleem of meerdere problemen aan vooraf. Het kan zijn dat de motor al bij een kleine belasting te warm wordt en dat een externe ventilator niet bepaald bijdraagt om dit te verbeteren. Ook kan er een lekkage zijn waardoor koelwater op onverklaarbare wijze verdwijnt. Er zijn nog veel meer koelwaterproblemen op te noemen en van de meeste wordt je echt niet vrolijk. Dan komt er een moment dat er een beslissing genomen moet worden voor een mogelijke oplossing wat samen kan vallen met een motor revisie.
Lees hier verder...

Radiator
Remleiding maken en vastzettenRemleidingen zijn voor de Traction als een complete set verkrijgbaar maar kunnen ook zelf op maat gemaakt worden. Omdat de leiding aan de uiteinden van een kraagje is voorzien hebben we hiervoor speciaal gereedschap nodig. Voor eenmalig gebruik is het niet zinvol dit gereedschap aan te schaffen maar het loont wel als we het vaker willen gebruiken. Er zijn goedkope remleiding felsgereedschappen verkrijgbaar om een kraagje aan het uiteinde van de remleiding te walsen. Bij goedkoop gereedschap is ook wat handigheid nodig omdat de kraag die aan de leiding wordt gewalst (forceren) niet altijd wil lukken.
Lees hier verder...


Remleiding felsgereedschap

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2016

 Google Analytics