Nieuwsbrief nummer 59     2016   
 
6de jaargang
Informatie en aanvulling Citroëntechniek Traction Avant 11BL
                                    

Aandachtspunten en nog veel meer...
Gunson Colortune bougie
Om de carburateur goed af te stellen kunnen we gebruik maken van een Co2 tester die door garages worden gebruikt. Hiermee wordt niet alleen de Co2 waarde bepaald maar ook de juiste brandstof – luchtverhouding ingesteld voor een optimale verbranding in de motor. Optimale verbranding betekend niet alleen een optimale prestatie van de motor maar ook een optimaal gebruik van de brandstof mits alles verder goed staat afgesteld.
Lees hier verder... 

Foto rechts
De
Colortune bougie ziet er op het eerste gezicht een beetje fragiel uit maar blijkt een handig hulpmiddel te zijn voor het afstellen van de juiste brandstof- luchtverhouding voor de motor.

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Traverse
De traverse ook wel voorbrug of voortrein genoemd is een onderdeel van de Traction Avant die als verbindingsstuk kan worden gezien voor bijvoorbeeld de ophanging van de voorwielen, voorvering, schokdempers, versnellingsbak-motor en zelfs wielen en de radiator horen daarbij. Het is een complete aandrijfeenheid die met wat extra middelen praktisch zelfstandig zou kunnen werken.
Er zijn verschillende traverse uitvoeringen en vooral belangrijk wanneer we deze willen vervangen of wanneer we onderdelen nodig hebben. Het zijn verschillen zoals de lagering van b.v. de triangel ophanging, bevestiging van de radiator  en ook zijn er hier en daar wat wijzigingen in de constructie doorgevoerd. In totaal zijn er voor alle bouwjaren en type Tractions 15 verschillende uitvoeringen gemaakt.
Lees hier verder...
Nieuwsbrief aanmelden
Het begint met "Waarom abonneren?",  een nieuw hoofdstuk voor mijn aanmeldpagina "Aanmelden nieuwsbrief" en dat is niet zonder reden.
Voor een niet al te groot aantal nieuwsbriefabonnees kunnen we gebruik maken van e-mailing die door diverse e-mailproviders als gratis wordt aangeboden met daarbij wel een beperking van het aantal abonnees. Omdat de belangstelling voor de nieuwsbrief nog steeds groeiende is kon er niet meer aan die voorwaarden  van de e-mailprovider worden voldaan.
Vandaar dat er gekeken is om de nieuwsbrief op een andere manier aan te bieden en dat houdt in dat deze nu door mijzelf wordt verzonden, want wat gratis is moet gratis blijven.
Ook als je niet aangemeld bent kan de nieuwsbrief nog altijd gelezen worden op de website..
Aan- en afmelden of wijzigingen doorgeven kan door middel van het invullen van het formulier op "Nieuwsbrief aanmelden".
Lees hier verder...

Traction plezier

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre échange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2016