Nieuwsbrief nummer 54     2015   
 
5de jaargang
Informatie en aanvulling Citroëntechniek Traction Avant 11BL
                                    

Aandachtspunten en nog veel meer...

Uitlaat uitlijnen
Het ontbreken van enige afstelgegevens voor een goede uitlaatmontage is de grootste barrière voor diegene die er zelden mee te maken heeft. Dan kunnen enkele globale maatgevingen voor een goede uitlaatmontage een welkome aanvulling betekenen. Voor een betere pasvorm kan het noodzakelijk zijn om de uitlaatonderdelen iets aan te passen.
Lees hier verder...

Foto rechts
De voorste uitlaatbevestiging die te dicht bij de carrosserie zit zal, bij bepaalde bewegingen van de motor, tegen de carrosserie aan komen (klapperen). Het veroorzaakt het zogenaamde dreunen wat als zeer hinderlijk wordt ervaren! Door bij de montage hierop te letten dat deze afstand groot genoeg is kan dit worden  voorkomen.

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Spanningszoeker
Het komt wel eens voor dat we willen weten of er daadwerkelijk spanning aanwezig is op een bepaald spanningspunt van de Traction. We kennen allemaal wel de spanningzoeker die voor 220 Volt gebruikt wordt. Heel handig ondanks het feit dat er maar weinig gebruik van wordt gemaakt. Datzelfde geldt eigenlijk ook min of meer voor de 6- 12 Volt spanningzoeker. Een universeelmeter hebben we niet altijd bij de hand maar als we toch spanning willen meten dan is zo'n kleine spanningzoeker wel zeker zo handig. Even groot als die van een 220 Volt spanningzoeker en daarom gemakkelijk om mee te nemen of om bij je te hebben. Hij ziet er uit als een pen met een draadje er aan waar aan het uiteinde een krokodilklemmetje vastzit die ergens op de massa van het voertuig kan worden vastgezet.
Lees hier verder...

Spanningszoeker voor 6- en 12 Volt
Accu verwisselen of vervoeren met wat aandachtpunten
Het kan gebeuren dat je de accu uit de Traction Avant wilt bouwen. Of het nu om een vervanging gaat of onderhoud maakt niet zo veel uit. De twee motorkaphelften zullen eerst verwijderd moeten worden en dat vergt wat handigheid. Eerst de twee bevestigingsschroeven losdraaien waarmee de motorkaphelften op hun plaats worden gehouden en dan de twee vergrendel-uithouders ontkoppelen. Daarna voorzichtig manipulerent de motorkaphelften wegnemen. Al deze tijd zitten we wel boven een paar accupolen te werken die explosief kunnen reageren als er per ongeluk contact wordt gemaakt tussen beide accupolen. Ook als de accuklemmen zijn losgemaakt blijft dit gevaar bestaan. Een handige tip is om op de accupolen twee dopjes te plaatsen die meestal bij nieuwe accu's worden bijgeleverd als bescherming tegen kortsluiting. Gebruik deze beschermdopjes dan ook altijd ook bij vervoer of opslag van de accu. Hiermee wordt ongewild kortsluiting voorkomen.
Lees hier verder...  
Lees hier verder voor accu onderhoud.

Accubeschermdopjes die de accupolen beschermen tegen ongewilde kortsluitingen.

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre échange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2015