Nieuwsbrief nummer 96     2020 
 
10de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL
Magnetische carter- en versnellingsbakplug
Gebruik van de magnetische aftapplug
Omdat er bij de Traction geen oliefiltering plaatsvindt k
unnen slijpsel en andere ongeregeldheden makkelijk met de olie meeliften met soms nadelige gevolgen. Het is daarom niet voor niets dat de verversingsmomenten eerder moeten plaatsvinden dan gebruikelijk.
Daarom willen we dit slijpsel zoveel mogelijk uit de olie filteren door middel van een magnetische carterplug. Deze carterplug verzamel
t
dan het slijpsel uit de olie die we bij een volgende olieverversing schoon kunnen maken. Zo kunnen we de aftapplug onbeperkt gebruiken.
Hetzelfde kunnen we bij de versnellingbak doen met het grote verschil dat we hier
vaker metaalsplinters kunnen aantreffen.

Lees hier verder...

Magnetische carter- en versnellingsbakplug

Het losmaken of vastzetten van wielmoeren
Hoe vast is vast en soms met geen mogelijk los te krijgen, dat zijn de wielmoeren waarmee het wiel wordt vastgezet aan de trommel of remschijf of soms alleen een flens.
Wanneer de wielen regelmatig worden verwijderd voor bijvoorbeeld onderhoud aan de carrosserie of gewoon voor een bandenwissel dan valt het losdraaien van de wielmoeren nog wel mee. Wordt het wiel alleen gewisseld wanneer er een lekke band is dan moet je soms met veel kracht en soms met je gewicht op de kruissleutel gaan staan om deze los te krijgen. Door roest kunnen deze wielmoeren behoorlijk vast gaan zitten.
Lees hier verder...

Aandachtspunten en nog veel meer...Kabelbinders of tyraps

Er zijn nog veel meer namen te bedenken voor kabelbinders of tyraps. Tie wrap is de meest Nederlandse benaming die gebruikt wordt voor de plastic kabelbinders die we in verschillen kleuren en afmetingen kunnen krijgen.
Wat niet zo bekend is zijn de metalen tyraps van bijvoorbeeld RVS (roestvast staal) en zeer geschikt zijn om in oldtimers te gebruiken. De tyrap zijn in de breedte van 4,5mm, 8mm en 12mm de meest gangbare maten en verkrijgbaar in verschillende lengtes. Kom je in lengte te kort dan kan je op een eenvoudig manier tyraps aan elkaar koppelen.
Lees hier verder...

RVS Kabelbinder of tie wrap

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.


Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2020