Home     

Links

Enkele Interessante links van en over de Traction Avant met wat historie en wetenswaardigheden.

Traction Avant Nederland   TAN 
In 1964 werd in Leiden de Sociťtť de CitroŽn opgericht door enkele studenten die zich voortbewogen in de klassieke CitroŽn Traction Avant. Het primaire doel van de vereniging was om in onderling overleg de onderdelenvoorziening veilig te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Belgische Oude CitroŽn Club   BOCC
BOCC vzv is opgericht op 14 september 1983. Voordien waren ze reeds actief als een onderafdeling van de Traction Avant Nederlans (TAN).
Hoewel de Traction Avant het talrijkst is vertegenwoordigd, vinden alle CitroŽns, ouder dan 25 jaar een plaatsje in de club. 

CitroŽn Traction Avant Club Schweiz  
Der CitroŽn Traction Avant Club wurde 1976 gegrŁndet und war ursprŁnglich eine vereinigung der freunde der frontantrieb CitroŽn aus den jaren 1934 bis 1957.
Seit januar 1989 sind auch die freunde der vorgšnger-modelle mit hinterradantrieb willkommen. 

Traction Owners Club  TOC
De Traction Owners Club is geweid aan het behoud en herstel van alle pre-1957 watergekoelde CitroŽn's waaronder de achterwiel aangedreven modellen en de iconische voorwielaangedreven Traction Avant.

Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club  KNAC
De Nederlandsche Automobiel Club (NAC) is in 1898 opgezet naar Frans voorbeeld op een moment dat er in Nederland nog maar een dozijn autoís rondreden. De club werd opgericht door een aantal enthousiaste automobilisten en stelde zich onder meer ten doel het automobielwezen in Nederland te bevorderen.

Aras 75 jaar Traction Avant
Enkele indrukken en veel foto materiaal 75 heures pour 75an...

Paris-Moscou-Paris 1984
Uitgebreid verslag van de rit Parijs-Moskou-Parijs in 1984 met 131 CitroŽn Traction Avant, in 20 pagina's met veel foto materiaal.

18th World meeting 2CV 2009 
18th world meeting of eCV friends Most 2008... en nog veel meer op You Tube

CitroŽn Startpagina
Onderwerpen zoals onderdelen voor de CitroŽn, CitroŽn specialisten, CitroŽn nieuws, toertochten en nog veel meer komen hier aan de orde.

Oldtimer Startkabel
Ook hier diverse onderwerpen zoals evenementen, automerken, magazines/boeken, historische merken, diverse homepage's enz..

CitroŽn Techniek Traction Avant 11BL
Veel informatie zoals accu onderhoud, werking van de accu, eigenschappen van olie, welke smeerolie of vetten gebruiken, koelvloeistoffen, remvloeistoffen, de juiste bougie kiezen, schilderen en spuiten, elektrische installatie, onderhoud Traction, kleppen stellen, poetsen en nog veel meer..
Praktische informatie voor beginnende en gevorderde oldtimer liefhebbers.

CitroŽn Symbaloo Gallerie
Symbaloo is je persoonlijke bureaublad op internet. Bedoeld als startpagina om snel en makkelijk te navigeren naar al je eigen favoriete websites en handige applicaties. Bijvoorbeeld al je Traction Avant favorieten bij elkaar. Symbaloo gebruikers krijgen nu de mogelijkheid om een aangepast blokje voor deze website te kiezen.

CarRelation Oldtimers, klassieke auto's  
Oldtimers, klassieke auto's en hun eigenaren. 
Auto verhalen en autobelevenissen.


Op 3 maart 1934 werd door Andrť CitroŽn de Traction Avant type 7 gepresenteerd aan de dealers. De "7" stond voor de fiscale pk en was gerelateerd aan de grootte van de motor van 1303cc. 

De productie duurde van 1934 tot 1939, waarna er in de oorlogsjaren nog enkele de Quai de Javel  fabriek
uitrolde.

Fabriek de Quai de Javel.

                      Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 12-03-2023