Home          Carrosserie overzicht   


 
Lassen 


Haarscheurtjes in de felsnaad carrosserie achterspatbord. Goed doorlassen en weer bijwerken. Iets verder aan de onderzijde waar de brandstofleiding overgaat in een rubber slang, was ook een slechte plek. Met de nodige plamuur was deze plek onzichtbaar gemaakt.
Bij het verwijderen van de plamuur kwam er een klein gaatje te voorschijn die steeds groter werd. Er bleef niets anders over dan het slechte materiaal weg te knippen, zodat er alleen maar goed materiaal overbleef. Nieuwe stukjes plaatmateriaal werden pasklaar gemaakt en er tussen gelast. Om het materiaal wat er tussen gezet is te fixeren en vast te zetten heb ik speciale klemmen gebruikt. Deze klemmen en ook andere handige gereedschappen vind je vaak op beurzen.
Pasklaar maken en aflassen met behulp van co2 lasapparatuur. Al eens gehoord van andere Traction bezitters dat er in de hoek van het achterspatbord scheuren kunnen zitten door overbelasting, of  door torderen van de carrosserie. Ogenschijnlijk was er niets te zien totdat de verf verwijderd werd.
Ook aan de binnenzijde was het vervolg van de scheur te zien. Volgens insiders komt dit vaak voor bij de Traction Avant. Het hele gebied om deze zwakke plek flink doorgelast om herhaling te voorkomen. Op deze foto kun je goed zien hoe de scheur zich verplaatst.

Naar boven

                     Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015