Home                    Technische gegevens Traction Avant 11BL                   Traction Avant kleuren

        
         


      De Brink Deventer


 

 


 


Beste website bezoeker,

Het is allemaal begonnen toen afdeling Den Haag van Traction Avant Nederland mij vroeg om een lezing te houden over de ombouw van mijn Traction “van 6 naar 12 Volt”. Later volgde “Smering aangepast aan deze tijd  en “Koelingsproblemen oplossen”. De aanleiding voor een eigen website was dan ook snel geboren bij Geocities en door ruimtegebrek volgde Everyone website voor Restauratie Traction Avant 11BL. Ook deze website kende zijn beperkingen en mijn gedachten gingen dan ook uit naar een website met eigen naam. De website www.kulsdom.be zoals die nu is, is een samenvoeging van beide websites aangevuld met wetenswaardigheden zoals werking van de accu, accu onderhoud, eigenschappen van olie, welke smeermiddelen gebruiken, afstellingen zoals b.v. kleppenstellen, carburateur afstellen en nog veel meer. Deze website blijft dan ook groeien met steeds weer nieuwe informatie en onderwerpen. Er wordt dan ook geprobeerd om met veel foto’s en wat tekst inzicht te verkrijgen in de constructie en restauratie van mijn Traction Avant. Daarbij komen ook verbeteringen aan de orde maar ook de zwakheden van de Traction. Bijna de hele Traction is in eigen beheer gerestaureerd en alleen die onderdelen, zoals de radiator en de kop van de motor zijn uitbesteed aan professionele bedrijven.
De restauratie vond plaats in een eenvoudige garagebox en heeft drie jaar geduurd. Dat was natuurlijk wel behelpen met zo’n kleine ruimte, maar werken aan een auto zo dichtbij huis is dan wel weer een voordeel. De auto is inmiddels klaar en heeft verschillende APK’s achter de rug en ik ben wel blij dat deze keuringen niet meer nodig zijn. Hoewel dat alles goed voor elkaar was, wist het keuringsstation altijd wel iets te vinden en vooral het remsysteem moest het meestal ontgelden.
Het is dan ook interessant de websitebezoeker deelgenoot te maken van mijn ervaringen om er eventueel zijn voordeel uit te halen, misschien voor een eigen project.  

Wens ik nog veel kijk en leesplezier
 
 

  Ben
De  eerste APK keuring in 2005


De rechter remtrommel voor gaf problemen bij de remmentest.


De remvoering de volgende dag vervangen en alles was OK.

Voorkom teleurstellingen
Voor dat je aan een Traction begint, is het misschien interessant om wat gegevens en mogelijkheden van stalling enz. op een rijtje te zetten. De korte verhalen “Restaureren of Opknappen” en “Stabiliseren” kunnen je daarbij misschien helpen. Het spreekwoord “Bezint eer je begint” is hier zeker van toepassing en dit vooral om teleurstellingen te voorkomen want dat zou jammer zijn.

   

   

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 28-01-2018