Home  


 

Bekleding
Bekleding vloer
Hemelbekleding restauratie
Hemelbekleding nieuw aanbrengen
Hemelisolatie
Stoel
Zonneklep
Nieuw of oud
Als je stoelbekleding origineel is, oud of opnieuw bekleed, en daar bedoel ik het patroon en de stof mee, dan kun je van een bijzonderheid spreken. Meestal zie je eigen creaties zoals leren bekleding en op origineel lijkende stoffen. We doen natuurlijk allemaal ons best het zo mooi mogelijk te maken op een enkeling na die liever voor een door de tijd getekend interieur kiest. Op zich is daar niets mis mee en het heeft natuurlijk wel iets. Dat geldt natuurlijk voor het hele interieur. Alleen door de jaren heen is er toch het een en ander verpieterd zoals bv. de vloerbekleding. En als je deze dan gaat vervangen, steekt het andere wel heel erg schril af. Nieuw en oud verdraagt elkaar niet zo best dus wordt het andere meestal ook vervangen. Nieuw beklede stoelen en vloerbedekking en een donkerbruin plafond dat staat toch immers ook niet?
 
Interieur  
Zwakke plekken
Het werk wat je aan het interieur hebt is afhankelijk van de staat van aanschaf. Half werk leidt meestal tot niets. Toch is het beter het interieur helemaal te verwijderen om zodoende achter de zwakke plekken te komen zoals bijvoorbeeld haarscheurtjes in de carrosserie bij de achterbank. Er zijn natuurlijk meer punten die dan bekeken kunnen worden. Verder is de binnenzijde van de carrosserie praktisch niet behandeld met beschermende middelen. Alleen teer, daar is niet zuinig mee omgesprongen. Doordat in de meeste Tractions een rubberen mat heeft gelegen is de bodem vaak aangetast door condens- of regenwater. Laat deze rubberen mat er uit of leg er een kleinere voor in de plaats. 
 
Vloerbedekking
Voor de vloerbedekking zijn complete sets verkrijgbaar waaronder ook de bekleding van de tunnel waar de voorstoelen op gemonteerd zijn. In de originele uitvoering is deze niet bekleed en is dit dus een extra luxe. De bekledingsdelen zijn allen gefestonneerd, dus het omboorden met kwatiteitsgaren, waardoor het geheel er netjes en afgewerkt uitziet. De delen zijn het beste vast te lijmen met BisonTix die je met een lijmkam kunt aanbrengen. Wees niet te zuinig met de lijm en breng dit aan op beide delen. Heel even laten drogen en de stof op de juiste plaats aanbrengen omdat verschuiven daarna praktisch niet meer mogelijk is. Zelfs voor de kofferruimte is een extra luxe bekledingsset verkrijgbaar.

Zelfs de van oorsprong gelakte tunnel kan met hetzelfde materiaal als waarvan de vloerbedekking gemaakt is worden bekleed. Je krijgt hierdoor een mooie overgang naar de andere beklede delen.

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 14-01-2018