Home                  
Aansluiting temp.- en oliedrukmeter 
Ampèremeter

Instrumenten  (Restauratie)
Kilometerteller

Slingerende kilometerteller  
Kilometertellerklok
De Traction Avant was in het begin standaard uitgerust met een enkelvoudig rechthoekig instrument waarin verschillende functies huisvesten. Als een grote klok was de kilometeraanduiding centraal in het midden gesitueerd met daartussen enkele metertjes zoals de brandstofmeter, voor die tijd heel bijzonder omdat de meeste auto's die niet hadden. Dat was ook het geval met de ampèremeter waar je het laden of het ontladen van de accu kon zien. Bij sommige Traction uitvoeringen was ook nog een klein uurwerkje aanwezig. In de loop van de tijd is hierin verandering gekomen en niet altijd in positieve zin. Zo verdween het uurwerkje maar kon soms als accessoire terug verkregen worden in het stuurwiel.  

Kilometertellerklok met voor die tijd enkele nuttige instrumenten met als extra in het midden een heel klein uurwerkje. De kilometertellerklok had ook nog een dagteller en een mogelijkheid om de verlichting in deze klok te dimmen. Eigenlijk overbodig omdat de verlichtingssterkte al niet zo heel veel was.
Instrumenten  
   

    


     
Overige instrumenten
In de meeste gevallen kunnen we stellen dat de aanwezige instrumenten in de Traction Avant ruimschoots voldoende waren en ook voldeden. Nu de leeftijd van de Traction behoorlijke waarden heeft aangenomen kunnen we hiermee niet meer volstaan. Door inwendige vervuiling in de motor stijgt de koelwatertemperatuur van de motor alsook de olietemperatuur. Deze kunnen kritische waarden bereiken vandaar dat het zinvol is en aanbevolen wordt extra meters te plaatsen. Hiermee hebben we een goede controlemogelijkheid om de olie- en koelwatertemperatuur  binnen bepaalde grenzen te houden.

Een combinatie van een watertemperatuur- en oliedrukmeter. Deze instrumenten kunnen met een donkere, maar ook met een witte achtergrond verkregen worden afhankelijk van je voorkeur. Deze twee meters worden met een eenvoudige beugel onder het dashboard gemonteerd maar wel zodanig dat deze makkelijk zijn af te lezen.
 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 24-08-2017