Home          Interieur overzicht        


  Hemelisolatie


De isolatie zit voornamelijk vast met teer hetgeen rijkelijk is toegepast. Door warmte van de zon op het dak wordt de teer weer zacht en zal de isolatie los  laten of uitzakken. Door toepassing van strippen wordt dit enigszins tegengegaan maar niet helemaal voorkomen. Het is dan ook een heel karwei om al dat teer weg te halen zodat men het geheel kan schilderen en van nieuwe isolatie voorzien. Omdat het achterraam iets verzonken zit in de carrosserie zal hier bij regen altijd water in blijven staan. Door uitdroging van de bevestigingskit had de ruit losgelaten en was hier een lekkage ontstaan die de houten binnenlijst had aangetast.
De viltisolatie is grofstoffelijk aangebracht en hangt er op veel plaatsen scharrig bij. Ook de metalen carrosseriedelen zijn niet of nauwelijks behandeld. De foto’s spreken voor zich !
Toen alles verwijderd en schoon was, kon de isolatie weer teruggeplaatst worden. Ook de ondersteuningsstrippen werden van een beschermlaag voorzien. Met wat passen en meten van de viltstroken kon een mooi geheel worden verkregen. De eerst doorgezakte spijlen, recht gemaakt en geschilderd, zijn hier duidelijk te zien. Ook aan de plafondverlichting werd de nodige aandacht gegeven, wat bedrading hiervoor vervangen en vastgezet.

Naar boven

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015