Home          Interieur overzicht         


 
Hemelbekleding


Het interieur zoals hij was bij aanschaf, een beetje doorleefd met toch duidelijke gebruikssporen. Het ademde wel sfeer uit en sommige mensen vinden dit prachtig, maar voor mij leek het meer op een rokershol en daar moest dan toch wat aan gedaan worden

De zonneklep hing uit zijn voegen en moest gerepareerd worden.

De bevestiging van de zonneklep. Het is mij alleen opgevallen dat wanneer je hem wilt gebruiken, de zon weerkaatst wordt in de motorkap.

 

Zonneklep hersteld met gebruikmaking van een dienblad van formica, gekocht bij Ikea. Uit het dienblad konden net twee zonnekleppen gehaald worden en het had ook de juiste dikte. Netjes weer vastgeklonken met klinknagels die uitgeboord zijn. Nog eenmaal spuiten en klaar is kees. Schroefbevestiging voor de zonneklep. Bij montage van de zonneklep, moet achter de hemelbekleding wat poetswatten gestopt worden om een egale ronding te krijgen. Aansluiting middendeurstijlpaneel aan de hemelbekleding.
De hemelbekleding wordt op veel plaatsen vastgezet door zogenaamde weerhaakjes. In de hemelbekleding worden draadspijlen geplaatst waaraan het wordt opgehangen. Bij het inschuiven van de draadspijlen moet men letten op de juiste doekverdeling. De draadspijlen zelf worden aan de zijkanten vastgeschroefd waarna het doek verdeeld kan worden en wel zodanig dat er aan weerszijden een strook van ongeveer 10 centimeter overblijft. Deze stoken worden met een platte liniaal ingeschoven aan de weerhaakjes. Als laatste wordt de hemelbekleding bij het achterraam met hele kleine spijkertjes vastgezet. De moeilijkheid is dan ook om dit zonder plooien te doen. De achterruit is vastgeplakt met Sikaflex wat in de watersport veel wordt toegepast als nadenrubber tussen de teak dekdeeltjes.
Alles zit weer op zijn plaats en mag gezien worden. Hier zien we duidelijk de spijlenstructuur waaraan de bekleding is opgehangen. Als laatste moeten de zonnekleppen gemonteerd worden.

Naar boven

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015