Home  


Scharnieren
Heel anders dan bij hedendaagse auto's zijn de scharnieren aan de buitenzijde geplaatst. Een normaal en gebruikelijk gegeven voor auto's uit die tijd. Het is wel lastig als we deze scharnieren gaan smeren want dan is contact met onze kleding niet ondenkbeeldig. 

Scharnieren stellen
De scharnieren kunnen aan de binnenzijde gesteld worden met plaatjes van verschillende dikte zodat de juiste passing kan worden verkregen bij het sluiten van de deur. Bij het verwijderen van de scharnieren de stelplaatjes merken zodat bij het weer terugplaatsen de juiste afstelling weer terugkomt. 

Scharnierpen
De ronde scharnierpen wordt aan de bovenzijde ingedreven waarbij het laatste deel gekarteld is voor de borging.
Hang- en sluitwerk  Scharnieren en sloten            
 

Hang- en sluitwerk (restauratie)
Deur en kofferbakslotje

Slotje en sleutel
Het slot zelf blinkt uit door eenvoud en is simpel te vervangen. Voor de Traction Avant zijn er maar twee nodig en dat is een voor de bijrijdersdeur en een voor de kofferbak. Praktisch onderhoudsvrij en mocht deze problemen geven dan is deze makkelijk te vervangen door een nieuws setje inclusief een paar sleuteltjes.

Slotdeursluiting 
Deze slotdeursluiting maakt gebruik van een dubbele vergrendeling zodat er een veilige situatie ontstaat wanneer de deur volledig gesloten is. Bij stalling is het verstandig de deursluiting in de eerste vergrendeling te laten komen. Hierdoor krijgt het deurrubber de gelegenheid in de oorspronkelijke stand terug te keren. Bij volledige sluiting hebben we de zekerheid dat er geen leklage optreedt bij een regenachtige dag. Sommige Traction
liefhebbers verlengen de regengoot aan de achterzijde van het achterportier. Wanneer we de eerstgenoemde handeling uitvoeren is deze verlenging niet nodig!

Deurvergrendeling
Door de twee bevestigingsbouten van de deurvergrendeling iets los te draaien kan deze worden versteld.


Het enige deurslot zit aan de bijrijders zijde.

A is de eerste vergrendeling van de deur. Bij B is de deur volledig gesloten.

                       Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 17-10-2016