Home          Remsysteem overzicht                  
Handrem Voor optimaal gebruik van de handrem zijn er wat punten die wat extra aandacht verdienen zoals afstelling, onderhoud en bediening. 

De handrem is bij de Traction Avant gekoppeld op de achterwielen en daardoor lopen de remkabels onder de auto door in het midden ondersteund door een beugeltje. Deze kabel loopt grotendeels onbeschermd en het is daarom belangrijk deze te conserveren met watervast vet bijvoorbeeld kopervet. De afstelling van de remschoenen is grotendeels bepalend voor de goede werking van de handrem. Vooral als men nieuwe remschoenen heeft gemonteerd, zal in de eerste periode vaker afstelling plaats moeten vinden voor het goed functioneren van de handrem. Bij deze buitenkabelaanslag kan gemakkelijk vuil en water naar binnen komen. Geef dit punt bij onderhoud extra aandacht.
Hier de vergrendelconstructie van de handrem. Beweeg nooit de handremhandel met een klikkend geluid in de handremstand. Beweeg hem dus zonder klikken en verdraai dan pas de handgreep om te blokkeren voor de remfunctie. Wanneer dit achterwege wordt gelaten treedt extra slijtage op van het vergrendelingsmechanisme en kan er na veelvuldig gebruik (misbruik) spontaan uit springen. Het materiaal van deze vergrendeling is namelijk niet zo slijtvast en een juiste behandelingwijze voorkomt het loskomen van de handrem.
Ook de blokkeerveer heeft veel te lijden van verkeerde handelingen. Behoorlijk ingesleten en met moeite nog te repareren door er een bus overheen te plaatsen. Hier zien we de stalen bus geplaatst om veerslijtage te voorkomen en ook breken tegen te gaan.

Handrem afstelling:

Wanneer de handrem aangetrokken wordt en deze in de derde tand staat, moeten de beide achterwielen gelijk aankomen en bij de vierde tand gaan blokkeren.
 

                      Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 09-04-2020