Home          Verlichting overzicht                        


 
Halogeen Koplampen 


Nog meer licht voor onze Traction Avant koplampen

Osram Halogeen Bilux AS Haloroad 12 V in originele verpakking. Halogeenlamp (P45t fitting) zonder de gele glasbol Halogeenlamp (P45t) met opgeschoven glasbol en losse glasbol van de H4 lamp.


Als je van 6 naar 12 Volt bent overgegaan kom je als het ware in een andere wereld terecht. Betere verlichting, het makkelijker starten van de motor en minder spanningsverliezen voor de rest van de elektrische installatie. Beter zou eigenlijk niet meer kunnen zou je denken, maar dat is niet zo. Wat de verlichting betreft kunnen we nog een stapje verder gaan. Voor de achterlichten kunnen we LED verlichting gebruiken dat is al behoorlijk bekend, maar de koplampen wat kunnen we daar nog meer van maken. 

Halogeen

Halogeen, maar dan voor de P45t fitting en dat is niet zo bekend. Af en toe kom je ze nog wel eens tegen op beurzen. Deze nog steeds verkrijgbare halogeen lamp is van Osram en bekend onder de naam Osram Halogeen AS Bilux Haloroad 12 Volt. Deze lamp is werkelijk formidabel en geeft 20% meer licht in vergelijk met de normale 12 Volt lamp. Ook de levensduur is zeker het drievoudige. 
De lamp zelf geeft wit licht en dat doet een beetje afbreuk aan het franse karakter. Om toch die mooie gele verlichting voor onze Traction te krijgen hebben we gezocht en ook gevonden. 
Zoals de meeste onder ons weten heeft de Snoek ofwel de CitroŽn DS H4 lampen met een gele bol. Deze gele glasbol kunnen we verwijderen en past precies over onze Halogeen lamp met P45t fitting. Met deze combinatie hebben we inderdaad meer licht en in franse stijl, wat wil je nog meer! Een nadeel vormt de metalen bevestigingsring van de glazen bol want die dekt gedeeltelijk de grootlicht gloeidraad af en dat is natuurlijk weer wat minder geslaagd. Door de metalen bevestigingsring iets bij te werken, wegslijpen met een Dremel, kan de reflector beter ďgezienĒ worden door de gloeidraad. De lichtuitstraling van de gloeidraad naar de reflector toe geeft nu geen belemmering meer en zal nu dan ook optimaal benut worden. 
Foto rechts: Duidelijk zien we de klikbevestiging van de opzet glazen bol.

Links zien we de uitsparing in de metalen bevestigingsrand uitgeslepen door een Dremel. De lamp ziet dan meer reflector.
De voordelen van deze Osram Halogeen lamp: 
Meer Licht (20%) 
Langere levensduur (Zeker drie keer zo lang tov de standaard lamp)
Constante lichthoeveelheid tijdens de gehele levensduur

Technische informatie:
Fitting  Osram Halogeen Bilux AS Haloroad 12 V: P45t
Vermogen: 45/40W

Waar te koop:
Osram Halogeen lamp Bestelnr: 846821-89 bij Conrad
Glasbol inclusief lamp h4 fitting te koop bij Stichting Behoudt CitroŽn 2 CV

Opmerking:
Met een kleine aanpassing kan de bevestiging van de glasbol iets verbeterd worden voor een betere lichtoverbrenging naar de reflector toe.

Naar boven

                      Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015