Home         Carrosserie overzicht      


  Grill


De grill is een hoofdstuk apart, hij bepaalt het gezicht van de auto. Voor sommige mensen moet hij dan ook verchroomd zijn, maar dat vind ik iets te ver gaan, assessoires moeten kunnen, dit geeft een extra toevoeging.

Het verfvrijmaken met al zín spijlen, daar moet je echt tijd voor uittrekken, maar na diverse uurtjes is het dan zover. De bevestiging van de chevrons is een plaatje met daarop een boutje gelast, wat met een borgplaatje aan de achterzijde wordt vastgezet. Deze bevestiging is verchroomd, maar op een slechte manier, zodat bij de eerste wasbeurt deze bevestiging al gaat roesten. Verder kan deze bevestiging gemakkelijk de spijlen beschadigen tijdens het monteren.
Ook deze afdichtingsstrip ziet er doorleefd uit en is ook op de franse manier bevestigd. Deze grilbevestiging paste oorspronkelijk precies, maar bij de nieuwe montage van de grill niet meer. Dan komt de vraag, hoe kan dat en dan blijkt dat het geheel zoals de spatborden en tussenstukken opnieuw gericht en gesteld moeten worden. Daar moet echt aandacht aan besteed worden om dit goed te krijgen. Hier zijn de nieuwe chevrons pasklaar gemaakt omdat ook deze niet paste. De aansluithoek was verkeerd zodat het behoorlijk kierde. Ik had dat al waargenomen bij andere mensen die ook klaagden over een slechte pasvorm van diverse gekochte onderdelen en dat is ook zo.

Klemmetjes voor de bevestiging van de sierstrip, bij toeval gevonden op een beurs. De grill heeft nu diverse behandelingen ondergaan nu nog schuren en afspuiten. Nieuwe afdichtingsstrips aangebracht en met een soldeerbout enkele rafels weggewerkt.

Het uiteindelijke resultaat mag gezien worden en is in ieder gaval netter als het oorspronkelijke. De montage kan beginnen, de positie wordt ingenomen, om met veel passen en meten tot een geheel te komen. En als dan alles op zijn plaats komt en dan ook past, kan men echt tevreden zijn, want met de franse slag kom je er niet !

Naar boven

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-10-2017