Home


Antivriestester
Beschadigd schroefdraad rep.
Kabelbinders
Ligarex klemband  
Speciaal gereedschap
Stralen  

Standaard gereedschap 
Om een Traction Avant te onderhouden hebben we wat gereedschap nodig. Wat standaard bij de aanschaf van de Traction is geleverd,  is minimaal te noemen. We kunnen hooguit een band verwisselen door gebruik te maken van een potkrik met een lange slinger. Ook kunnen we een bougie verwisselen met een eenvoudige pijpsleutel in combinatie met een schroevendraaier. Dan hebben we nog een combinatietang en een kleine Bahco oftewel Engelse sleutel en een steekringsleutel. Er is ook nog een stuk gereedschap die op een slinger lijkt maar deze dient voor de wielmoeren. Dit alles grotendeels verpakt in een kunststof tasje en daar houdt het dan zo'n beetje mee op. Als laatste hebben we ook nog een slinger voor de motor, mocht de accu onvoldoende energie bezitten.

Eenvoudig onderhoud gereedschap
Voor onderhoud denken we toch op zijn minst aan gereedschap om de ontsteking af te kunnen stellen, kleppen stellen, remsysteem ontluchten en eenvoudige elektrische problemen oplossen. Dat is dan een kleine opsomming van wat we toch wel moeten kunnen uitvoeren.

Standaard Traction gereedschap waar je niet veel mee kunt uitrichten. Je treft dit meestal bij aanschaf van een nieuwe auto aan en het wordt zelden gebruikt. Hooguit een band verwisselen of een bougie vervangen. Veel verder komen we meestal niet. Het gereedschap zit in een eenvoudig hoesje om het geheel in op te bergen. 
Voor een
auto op leeftijd zoals de Traction komen we gereedschap tekort zodat, als we een reis gaan ondernemen, we voldoende middelen bij ons moeten hebben om de meest voorkomende storingen het hoofd te kunnen bieden.
Gereedschap                Je zal het maar nodig hebben!        
 Specialistisch gereedschap
Dan krijgen we specialistisch gereedschap die speciaal voor de Traction gemaakt zijn. Om er enkele te noemen, trommel- en lagertrekker, bovenfuseetrekker, onderfuseetrekker, onderfuseekogeltrekker, rempasser, stelsleutel remsegmenten, stuurkogel- trekker, buitenlagermoersleutel en nog veel meer!  Enkele van deze gereedschappen hebben we "regelmatig
" nodig en het is daarom handig deze aan te schaffen. Sommige van deze gereedschappen kunnen we ook met een beetje handigheid zelf maken. Bij al die specialistische gereedschappen zijn er ook een aantal bij die sterk verouderd zijn of is te specialistisch voor ons en dus minder geschikt om te gebruiken. 


Een originele potkrik rechts afgebeeld voor de Traction Avant maar er kan ook een kleine moderne potkrik gebruikt worden. De linker krik kan voor de voorophanging gebruikt worden maar hoort eigenlijk niet bij de Traction Avant. De rode pijl geeft het opkrikpunt aan voor de achter draagarm.
Extra gereedschap
Wanneer we specialistisch gereedschap gaan gebruiken komen we automatisch op extra gereedschap terecht. Hiermee bedoelen we motor- of kettingtakels,
hef- of poetsbruggen, garagekrikken en steunen, lasapparatuur, compressor, straalapparatuur, frasemachine, draaibank enz.. Dat wil niet zeggen dat we dit meteen moeten aanschaffen maar het is een groeiproces, hoe meer we gaan ondernemen, hoe meer we aan gereedschap of apparatuur nodig hebben. Denk hierbij aan lassen aan de carrosserie of spuiten van een spatbord of andere delen aan de Traction. Uitdeuken van carrosseriedelen of het uitrichten ervan. Na verloop van tijd komen we op het terrein van garage faciliteiten en dat houdt in dat we ook banden op een velg kunnen leggen of de verlichting van een koplamp kunnen afstellen.

                       Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 30-01-2021