Home         

Downloads 
t.b.v. het onderhoud en nog veel meer interessante onderwerpen en afstellingen

Onderhoud is voor een Traction heel belangrijk wil je er zoveel mogelijk  plezier aan beleven. Bovendien bouw je ook ervaring op, zodat bij eventuele problemen je deze makkelijker op kunt lossen.

Algemeen
Hier vindt je de meest belangrijke formulieren die nodig zijn voor het onderhoud van de Traction Avant met eventueel extra uitleg. De Pdf formulieren, zoals ze heten, kunnen met Acrobat Reader van Adobe gelezen en of geprint worden. Nog niet op je computer staan, download en installeer deze dan via de button  Get
Adobe  Readerģ  links onder op deze pagina.
De basis van al het Onderhoud 
Hier kun je een lijst downloaden waarmee het onderhoud punt voor punt wordt nagelopen zodat er niets vergeten of overgeslagen kan worden. Het is de basis voor al het onderhoud van je Traction Avant!
Controlelijst voor onderhoud  

Smeerschema's
De smeerschemaís die vroeger gehanteerd werden voldoen niet meer aan hedendaagse normen en moeten daarom gezien worden als curiositeit. Het nieuwe smeerschema is dan ook gedeeltelijk aangepast en gezien de kwaliteit van de verkrijgbare vetten kunnen sommige intervallen verlengd of overgeslagen worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het onderhoud.

Belangrijke smeerpunten aangepast aan deze tijd voor de Traction Avant
Smeerschema 

Voor meer informatie lees
hier verder...

Aanvulling
Smeerschema uit het instructieboekje voor Lichte en Normale Typen.

Kleppen stellen:
Eenvoudig zelf kleppen stellen volgens een handige lijst.
Op deze website kun je ook nog zien hoe dat moet met behulp van afbeeldingen en bijbehorende tekst,
maar is ook hier te downloaden.

Kleppen stellen zoals het hoort


Formulier Kleppen stellen 


Verhaal over eenvoudig kleppen stellen

Kleppen stellen van een automotor roept meteen de nodige vragen op, hoe gaat dat ook al weer, wat is de volgorde van de kleppen, wat is de in- en wat is de uitlaatklep en nog veel meer vragen. Er zijn genoeg boekwerken waar deze gegevens in staan en verder zijn er ook diverse trucjes zoals de regel van negen. Niets van dit alles! Om het eenvoudig te houden moeten we alleen de klepopening weten van de inlaat- en uitlaatklep.
Lees hier verder...


Ontsteking afstellen

Ontsteking afstellen in woord en beeld


Benodigdheden voor het afstellen:

Wat informatie en voorbereiding van wat je zoal nodig hebt voor het afstellen van de ontsteking.
Lees
hier verder...

Remleiding ontluchten van de Traction Avant
Zorg voor schone ontluchtingsnippels en maak ze eventueel gangbaar. Open ze niet verder dan noodzakelijk tijdens het ontluchten. Sluit de nippel na afloop af met een rubberen dopje. Kijk of het rempedaal hard aanvoelt en niet sponzig. Mors geen remolie op lakdelen, remolie is namelijk vrij agressief.
Ontluchtings procedure 


Het verhaal over remleiding ontluchten

De remleiding ontluchten of de remvloeistof verversen kan in principe alleen gedaan worden, maar dan hebben we wel een speciaal hulpgereedschap nodig en dat is voor die enkele keer dat we dat willen doen niet rendabel om aan te schaffen. Zeker zo gemakkelijk en eenvoudig is het om dit met twee personen uit te voeren.

Lees hier verder...

Traction revisie
Aanhaalmomenten

Aanhaalmomenten, ben je ze kwijt of kun je ze niet zo gauw vinden, dan zijn hier de meest voorkomende voor de Traction Avant verzameld. Deze aanhaalmomenten zijn weergegeven in kgm. Een eenvoudig voorbeeld staat op de lijst om van kgm naar Nm te gaan. 
Aanhaalmomenten


Volgorde van aanhalen Kopbouten
Kies de juiste volgorde om vervorming van de cilinderbussen te voorkomen en let op de juiste montage van de  koppakking.
Cilinderkop Aantrekvolgorde


Bougie
Langzamerhand wordt het steeds moeilijker bougies voor onze Traction te krijgen en als we bougies kunnen

bemachtigen zitten we nog met de warmtegraad.

Lees verder
  "Welke Bougie"

Bougie tabel

Een tabel waarbij verschillende types bougie vergeleken worden op de warmtegraad zodat makkelijk een ander merk gekozen kan worden met dezelfde eigenschappen.

 
Bougie Vergelijkingstabel


Reparatie of controle SEV Brandstofpomp in woord en beeld

Andere type brandstofpompen zijn in functionaliteit hetzelfde en kunnen op dezelfde manier gerepareerd worden.   
Reparatie brandstofpomp in woord en beeld 


Verhaal over brandstofpomp reparatie
Een terugkerend onderwerp is het probleem met de brandstofpomp. Er gaat geen evenement voorbij of er is wel iemand met brandstofpompproblemen. Of het nu nieuwe- oude- of gereviseerde pompen zijn, problemen kunnen ze allemaal geven. Omdat de brandstofpomp weinig bewegende delen bevat die stuk kunnen gaan valt toch iets op. Het zijn meestal de klepjes met de veertjes die voor narigheid zorgen, deze sluiten niet goed af en/of de veerdruk is te laag.
Lees hier verder...


De originele poster van Total zonder reclame 
"Plan De Graissage De La Traction Avant CitroŽn" 
Poster in pdf formaat
 
De afmetingen van de poster zijn ongeveer 46 x 32 centimeter.
Bij gebruik van de poster kun je de gebruikelijke olie- en smeermiddelen toepassen.
                            


Led lamp en Transistorontsteking
Niet gebruikelijk om reclame te maken voor bedrijven, maar voor deze keer een uitzondering omdat er nogal belangstelling is voor deze onderdelen.
Waar kun je dit kopen?
   "Voorbeeld website bestellijst".

Zelfregistratie Onderhoud Historie
Het is misschien handig om veel voorkomende formulieren die gedownload zijn in een map te bewaren, zodat een historie verkregen wordt van het onderhoud en de werkzaamheden die uitgevoerd zijn aan de Traction Avant. 
Normaal bewaart de garage de historie van bepaalde werkzaamheden of vervanging van onderdelen. Door het gemis van deze registratie kunnen we dit dan beter zelf ter hand nemen. Bij verkoop van de auto (niet te hopen) zal de nieuwe eigenaar alleen maar blij kunnen zijn met deze informatie.
       

                      Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 29-09-2018