Home                Accessoires overzicht
 

  Dakdragers en kofferrekken 

Dakdragers zijn voor sommige Traction liefhebbers een gewild item. Vaak zie je dan ook zelfbouwconstructies die niet onderdoen voor het originele en vaak zelfs nog beter zijn dan de originele. 


Origineel of zelfbouw
Originele dakdragers zie je niet zo veel en misschien komt het wel door de niet ideale constructie. Wanneer er een koffer op geplaatst wordt komt deze niet helemaal aan omdat het draagvlak enigzins gebogen loopt. Des te meer zie je de zelfbouw dakdragers die toch afgeleid zijn van de originele OLD dakdrager maar wel praktischer zijn uitgevoerd. Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit of er een originele of een zelfbouw op je Traction zit, belangrijk is wel dat bij zelfbouw de gekozen materialen en verhoudingen in overeenstemming zijn. De bevestiging van de dakdrager wil nog wel eens verschillen, zo zie je twee bevestigingpunten in het midden maar ook met vier bevestigingspunten aan de hoeken. Mits goed geconstrueerd en bevestigt maakt het niet uit of je voor twee of vier punten kiest..


Zelfbouw dakdrager met goede verhoudingen en recht draagvlak.

Een kofferrek was bijna een noodzaak als je iets meer wilde meenemen. De kofferruimte mocht eigenlijk deze naam niet hebben omdat hij zo klein was. Daarbij was een kofferrek een mooie oplossing gezien deze constructie.
Klik op de foto voor deelvergroting.

Zelfbouw dakdrager die voor raillydoeleinden zeer geschikt is. Geen koffers maar reserve autobanden die vervoerd moeten worden. Zelfs een schijnwerper ontbreekt niet. Deze dakdrager is met vier bevestigingspunten uitgevoerd.

Dat zelfbouw populair is zien we aan de verschillende uitvoeringen die gemaakt zijn. Ook hier is getracht het origineel zo veel mogelijk na te maken waarbij ook hier het kofferdraagvlak enigzins gebogen is.

 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 24-04-2020