Home  

Lassen
Om te kunnen lassen heb je aan een huis-, tuin- en keukenlastrafo niets. Deze is niet geschikt voor dun plaatwerk omdat er zelfs met de dunste laselektroden bij het aantikken al gaten vallen in het ijzer. Autogenisch is alleen handig om chassisdelen aan elkaar te solderen met koper en borax zoals dat vroeger vaak gebeurde. CO2 verdient de voorkeur voor dun plaatwerk en dan alleen wanneer we elke puntlas laten afkoelen en we verspringend werken. Dus niet de puntlassen direct naast elkaar leggen maar om en om. Neem een lascursus of probeer eerst je kunsten op een proefstukje voordat je aan het echte werk begint.

Lasdraad 0,8mm op rol.
Carrosserie
Achterruit  
Bumper
Carrosseriedelen uitrichten

Dashboard 
Grill
Kofferbak
Lassen  
Plaatwerk restauratie
Reparatie
Reparatie deurvanger
Schoonmaken  
Traverse
Ventilatieklep

WELKE LASTRAFO
CO2 lastrafo's heb je in alle soorten en maten. Bedenk wel dat als je eenmaal een keuze gemaakt hebt, je later niet gemakkelijk een andere aanschaf omdat hij mogelijkheden mist in het gebruik. Kies daarom altijd de iets grotere met wat meer mogelijkheden. Later zal blijken dat dat een goede keuze was. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van automatisch puntlassen of de grotere draadhaspel, die in vergelijk tot de kleinere, veel goedkoper is in gebruik. Een lashelm met automatische lichtregeling is aan te bevelen omdat je op deze manier je handen vrij hebt tijdens het lassen.  

Foto rechtsonder
Een tang waarmee je de slakken van de lasmond kunt verwijderen maar ook de te lange lasdraad kunt afknippen. Er zijn ook spuitbussen, die na inspuiten van de lasmond, de slakken minder makkelijker laten hechten op de laskop.


 
Krabben of stralen
Het schoonmaken is altijd een crime bij oldtimers. Roest en teer hebben meestal de overhand. Voor het handmatig schoonmaken en  ontroesten heb je veel geduld en tijd nodig. Zandstralen kan natuurlijk ook maar vereist een andere aanpak. Handig is dan om het nodige aan onderdelen te verzamelen en deze dan naar de straler te brengen. Ook hier speelt tijd een rol. Kan de straler er meteen werk van maken of moet je dagen of zelfs soms weken wachten omdat hij het zo druk heeft. Het laten schoonmaken en ontroesten is ook een mogelijkheid.

Tang om de laskop schoon te maken.

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 12-10-2019