Home  


Pakkingen en afdichtingen

Vaste- en vloeibarepakkingen
Verschillende onderdelen aan de Tractionmotor moeten bij de montage waterdicht zijn zoals dat bijvoorbeeld bij de waterpomp het geval moet zijn. Kleppendeksel, maar ook de carterpan worden lekvrij als we gebruik maken van de juiste pakking. De materialen die hiervoor gebruikt worden moeten aan verschillende eisen voldoen. Niet alleen de temperatuur is belangrijk maar ook moeten de pakkingen of pakkingsmaterialen tegen olie, maar ook tegen water bestand zijn. We kunnen onderscheid maken tussen vaste pakkingen en vloeibare pakkingen. Ook zien we dat bij de vaste pakkingen verschillende materialen worden toegepast en zelfs van verschillende diktes. Hetzelfde kunnen we bijna zeggen van de vloeibare pakkingen. Ook hierin hebben we verschillende soorten.

Pakkingen hoeven niet alleen van papier gemaakt te zijn maar kunnen, zoals bij deze koppakking het geval is, o.a. grotendeels uit koper bestaan.
               Borgen, kitten en lijmen
 Borgen of vastzetten
Onder borgen kunnen we twee dingen verstaan. In de eerste plaats een onderdeel vastzetten b.v. een bout zodat deze niet meer losgedraaid kan worden. Bij de Traction zien we dat terug bij de gaffels in de versnellingsbak. Hier wordt draad gebruikt als borgmiddel. Hetzelfde kunnen we ook doen met een speciale borgvloeistof. Deze vloeistof wordt op het draadeinde van de bout gesmeerd en zal na droging of verwarming niet meer losgedraaid kunnen worden. Een bekend merk op dit gebied is LOCTITE. Je hebt verschillende soorten borgmiddelen van LOCTITE.


LOCTITE voor verschillende toepassingen.
Enkele voorbeelden van LOCTITE gebruik
LOCTITE® 243 Deze draadblokkering beveiligt en verzegelt bouten, moeren om te voorkomen dat deze door vibratie los kunnen trillen.
LOCTITE®270 heeft dezelfde bovengenoemde  doelstelling maar wel met een permanente vergrendeling van bouten en moeren die niet meer los mogen komen.

                       Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-10-2017