Home                 Accessoires overzicht
 

Anti tochtruit

Een nuttig accessoire die zeker voordelen biedt bij de andere mogelijkheden die de Traction al heeft. Vooral als de buitentemperaturen wat lager zijn en de andere mogelijkheden voor ventilatie niet meer zijn te gebruiken.


Een tochtvrije ventilatie
De Traction heeft veel mogelijkheden om frisse lucht in het interieur te krijgen. Handig is bijvoorbeeld de voorruit die je omhoog kunt klappen, zij het wel beperkt, maar toch. Ook is er een handig ventilatieklepje in het midden voor de voorruit die naar behoefte open gezet kan worden. Is dat alles niet wenselijk, omdat de buitentemperatuur wat minder is, dan kunnen we alsnog het zijraam naar beneden draaien. Dit openzetten heeft een vervelende bijwerking en dat is dat het gaat tochten. Om hier wat aan te doen is er een mogelijkheid om een anti- tochtruitje te plaatsen. Goedkoop zijn ze niet maar je kan er enorm veel plezier van hebben omdat het tochten tot het verleden gaat behoren. Het is een nuttig accessoire die eigenlijk op geen enkele Traction mag ontbreken.

Bevestiging

De scharnieren zijn tevens bevestiging en worden in de raamsponning vastgezet. De scharnieren zelf kan je een bepaalde voorspanning geven zodat ze blijven staan in de positie die je zelf hebt gekozen.        Anti tochtruitje, een nuttig accessoire.

Verschillende modellen tochtruiten
Er zijn verschillende soorten tochtruitjes te verkrijgen, die wat het glas betreft bijna allemaal dezelfde vorm hebben. Het grote verschil zit hem in de bevestiging want die is behoorlijk afwijkend. Waar de ene tochtruit alleen maar geklemd hoeft te worden, moet je bij de andere gaatjes boren wat natuurlijk niet iedereen aanspreekt. Heb je per ongeluk de pasvorm iets verkeerd ingeschat dan blijf je met wat extra gaatjes zitten.
Het zal natuurlijk altijd een persoonlijke keuze blijven aan welke je de voorkeur geeft.

 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015