Home             accessoires overzicht
 

  Anti diefstal accessoires

Diefstal van je Traction is wel het laatste wat je wilt. Daarom zijn er wat mogelijkheden in de vorm van accessoires die dat moeten voorkomen. Ook de meest eenvoudige vormen kunnen daartoe bijdragen zij het dan dat die alleen maar kunnen vertragen.Stuurbeugelslot
Je auto tegen diefstal beveiligen kan op verschillende manieren zoals onder andere een startonderbreker in de vorm van een massaschakelaar of een directe onderbreker op je accu. Maar er zijn meer mogelijkheden waaronder een stuurslot in de vorm van een reusachtige beugel die door de spaak van de Traction gestoken moet worden. Aan de onderzijde van deze beugel zit dan een slot die met een speciale sleutel bedient kan worden. Deze beugel voorkomt dat belangstellende voor je auto aan het stuur kunnen draaien.
Sommige verzekeringsmaatschappijen waaronder de KNAC eisen een stuurslot in deze vorm en afmetingen. Deze vergrendelingsbeugel moet ook nog gecertficeerd zijn en de bewijsstukken hiervan aan de verzekeringsmaatschappij moeten bij het afsluiten van een verzekering worden overlegd.
Alleen op deze manier beveiligt garandeerd de verzekeringsmaatschappij de totale vastgestelde waarde terug te krijgen bij totaal verlies van het voertuig.


Schakelstangvergrendeling
Een ander vorm van beveiliging is een vergrendeling van je schakelmechanisme die je zeker effectief kunt noemen. Op deze manier kan je nog wel rijden zij het dan in een versnelling. Uiteindelijk maakt het niet uit dat je niet kunt sturen of schakelen het is in ieder geval een belemmering. Alle andere toevoegingen zoals een startonderbreking in de vorm van onder andere een massaschakelaar enz. geven extra vertraging en daar gaat het ook om.
De vraag is altijd hoever je wilt gaan in het voorkomen van diefstal. 


Diefstalvertragende accessoires
De massaschakelaar of accuschakelaar hebben eigenlijk de functie om lekstromen tegen te gaan. Maar ze kunnen ook bijdragen om diefstal te voorkomen. Je kunt immers de Traction niet starten als het stroomcircuit onderbroken is. Ook is er een mogelijkheid om de motorkleppen te blokkeren in de vorm van een slot of een vergrendeling die van binnenuit bediend moet worden.
Zie ook het onderwerp "
massaschakelaar" waar je ook de accu-onderbreker kunt vinden welke wel de meest eenvoudige vorm van beveiliging is.


 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015