Home        Alles over de Traction Avant? Neen!  Maar wel veel informatie over accu onderhoud, smering, en koelproblemen oplossen enz.  

Van 6 naar 12 Volt
Koeling
Smering


Overzicht:
Bijna alles wat met onderhoud te maken heeft vinden we in dit overzicht. Ook interessante onderwerpen die van nut kunnen zijn bij het oplossen van problemen zoals koelingsproblemen worden hier besproken. Verder zien we de toepassing van diverse smeermiddelen en oliŽn en de eigenschappen hiervan. Willen we de Traction Avant ombouwen van 6 naar 12 Volt, dan zijn hier voldoende voorbeelden om dit te verwezenlijken. Neem rustig een kijkje in deze tuin die Kulsdom heet!
De onderwerpen  "Van 6 naar 12 Volt",  "Koeling" en "Smering aangepast aan deze tijd"  die op verzoek als PowerPoint presentaties zijn gepresenteerd bij TAN Den Haag


Koeling, een steeds terugkerend probleem.
 
 
Van 6 naar 12 Volt
Accu 12 Volt
Benzinemeter Tankvlotter
Claxon
Dynamo Spanningsregelaar
Ontsteking Bobine
Richtingaanwijzer
Ruitenwissermotor
Startmotor Startrelais
Verlichting

Meekijken
Wat doe je als je problemen hebt? Eerst maar eens kijken en achter je oor krabben. De oplossing is niet altijd direct te vinden. Dan maar het een en ander uitproberen en iedere keer maar hopen dat je het gevonden hebt. En als het even duurt en je komt er niet zo snel uit, dan heb je zo bezoekers die over je schouder meekijken. Sommige geven zelfs aanwijzingen en daar zit je net niet op te wachten.

 
Koeling
Expansievaatje (reinigen motor)
Koelingsproblemen Oplossen
  
Koeling cilinderbus
Koelvloeistof - Antivries 
Waarom een thermostaat gebruiken

Koeling is een van de grootste problemen van de Traction Avant. Omdat er vroeger geen goede  middelen waren om roest en ketelsteen tegen te gaan heeft het dan ook duidelijk sporen  achtergelaten in de ruim 75 jaar dat de Traction Avant bestaat. Er zijn diverse oplossingen voor dit   probleem maar welke werkt afdoende? Zeker is, dat als je er niets aan doet, versnelde slijtage optreedt met extra olieverbruik tot gevolg. Alleen een nieuwe radiateur plaatsen werkt ook niet! 
Dus.....,heb ik misschien de oplossing!

 
Smering
Belangrijke taken van smeerolie
Olietemperatuur

Remvloeistof  
Remolie en remolie
Smering aangepast aan deze tijd

Smeervetten
Soorten olie

Toevoegingen
Transmissie olie
Vergelijking oliesoorten

Werking smeersysteem

Even wachten
Soms kun je beter even wachten zoals bij de foto hiernaast te zien is. In dit geval was het de juiste optie.  Na enige rust van auto en omstanders kon gewoon weer worden gestart.  De eigenaar van deze Traction Avant had vaker met dit bijltje gehakt en wist waar het probleem lag. Zo zie je maar dat het ook zo kan.

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-12-2017