Home  
Carosseriedelen uitrichten
Gewichtsverdeling  
Hoogte afstellen achter
Lagers achteras afstellen
Uit of toespoor voorwielen

Afstellingen belangrijk?
Afstellingen zijn noodzakelijk wil je aan de fabrieksvoorschriften voldoen. Ze zijn belangrijk omdat door een goede afstelling slijtage in veel gevallen kan worden voorkomen. Sommige van deze afstellingen hoef je maar eenmaal uit te voeren maar er zijn ook afstellingen die soms vaker moeten plaatsvinden. Afstellingen kunnen ook de veiligheid verhogen. Denk hierbij maar aan het afstellen van de remmen of het toespoor van de voorwielen, verlichting om enkele dingen te noemen. Om te weten welke afstellingen belangrijk zijn of zeker aandacht verdienen zijn er hier enkele samengevat. De afstellingen kunnen door de meeste Traction liefhebbers, die van sleutelen houden, worden uitgevoerd. De instellingen controleren kan bijna iedereen!

  
Hoe ver wil je gaan? Het afstellen van een drukgroep is eigenlijk specialistenwerk en moet dan ook aan vakmensen overgelaten worden.


Afstellingen  van lagers, wielsporing, hoogte enz.
   

         
         
         
        

Veiligheid
Diverse instellingen of afstellingen worden door de overheid in een lijst samengevat welke door diverse garagebedrijven kunnen worden gecontroleerd onder de naam APK. Deze algemene periodieke keuring kunnen we ook zelf uitvoeren omdat de meeste Tractions hiervoor ontheffing hebben gekregen en daarom niet meer keuringsplichtig zijn. Des te belangrijker is het dan ook als we op zijn minst die onderdelen controleren die direct met de veiligheid te maken hebben zoals de remmen, verlichting, wielsporing enz. Een lijst met vele controlepunten vinden we
hier in pdf formaat. In dit formulier "Controlelijst voor onderhoud" worden diverse instellingen en afstellingen behandeld.


Traction op de brug voor controle van de wielsporing en dat was niet zonder reden. Schuin afgesleten voorbanden hadden voor deze controle gezorgd.


Voor veiligheid en minder slijtage enz.

  

                       Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 10-04-2021