Home        Carrosserie overzicht                    

 
 
Achterruit montageVoor we aan een achterruit- montage gaan denken, moet er eerst het een en ander gesloopt oftewel gedemonteerd worden. Hierdoor weten we dan ook hoe alles in elkaar steekt. Lastiger wordt het wanneer dit gegeven ontbreekt. Daarom volgt hier wat extra informatie voor wat betreft de montage.
De oorspronkelijke situatie na het verwijderen van de hemelbekleding. Hier zien we ook de houten lijst voor het bevestigen van de hemelbekleding. Deze wordt later op de rand van de houten lijst met hele kleine spijkertjes plooivrij vastgezet. Op de rechtse foto zien we de kit die in de sponning is aangebracht. Uitdroging hiervan geeft meestal lekkage met desastreuse gevolgen. 


Na een grondige schoonmaakbeurt werd een drietal verfgrondlagen aangebracht. Laat de verflagen goed uitharden alvorens verder te gaan. Hierna komen nog wat verfafwerklagen waarna de hemelisolatie kan worden aangebracht met de bijbehorende montage van diverse onderdelen. 
Nu kunnen we met de uiteindelijke montage van de achterruit beginnen. Maar voor we verder gaan moet nog een klein klusje geklaard worden en dat is de houten lijst die na inkitten van de achterruit geplaatst moet worden. Het inkitten van de achterruit kun je het beste doen met een kwalitatieve goede kit bijvoorbeeld Sikaflex. Deze kit wordt in de watersport veelvuldig toegepast en is dan ook in de meeste watersportwinkels verkrijgbaar. Gebruik wel de kit die voor deknaden gebruikt wordt! Overtollige kit aan de buitenzijde van de ruit kun je het beste verwijderen met thinner. Voordat je hieraan begint moet de auto wel aan de buitenzijde gespoten zijn .De houten lijst die op de eerste foto te zien is is meestal in een dusdanige staat, dat hergebruik niet meer mogelijk is. Daarom kunnen we beter een nieuwe lijst maken. Deze kunnen we het beste uit een watervaste multiplexplaat halen met een dikte van ongeveer 5 mm. Deze kwaliteit is nodig omdat anders het materiaal gaat splijten wanneer we in de rand gaan spijkeren. De oude lijst vastzetten of klemmen en daarna aftekenen. Neem ook de montagegaten over. Gebruik een fijn zaagje in je decoupeerzaag voor een scherpe zaagsnede.


De houten lijst is hier ook nog eens voor de zekerheid geverfd om inwateren te voorkomen. De grijs gespoten metalen sierlijst is als proef gemonteerd om er zeker van te zijn dat later na het bevestigen van de stoffen bekleding, deze nog past. De achterruit is hier reeds geplaatst en afgekit.

Naar boven

                    Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015