Home          Verlichting overzicht                         


 
Achterlichten     Uit de reeks "Van 6 naar 12 Volt"


De verlichting en zeker de achterlichten van een Ttraction is niet meer van deze tijd wat zichtbaarheid betreft. Daarom worden er door verschillende mensen verwoede pogingen ondernomen om de lichtintensiteit wat te verbeteren. Door gebruik te maken van de huidige technieken kan men hier nog wat verbetering in brengen maar uiteindelijk blijft men toch beperkt door de afmetingen van de achterlichten.
Alle beetjes helpen en in dit geval zou een goede elektrische verbinding zeker bijdragen tot een betere lichtopbrengst. De klinknagelverbinding laat hier dan ook te wensen over en met een soldeerbout en wat tin kan zeker een beter contact tot stand gebracht worden. Ook wordt wel eens een aluminium plaatje achter de achterlicht-lampunit geplaatst om een betere reflectie te verkrijgen.

Ook kan men de uitstraling van het licht verbeteren door de folie weg te nemen die aan de achterzijde zit van het achterlichtglas. Nieuwe achterlichten bezitten geen folie meer en het glas is vervangen door plastiek.
Of het achterlicht origineel is kan men herkennen aan het merkteken in het glas, hetgeen ontbreekt bij de namaak achterlichten. Wanneer de reflectorfolie verwijderd wordt, moet men wel zorgen voor losse reflectors, deze kan men het beste monteren aan de bumper.


Verschillende aandachtspunten voor een goede verlichting:  

Zorg voor een verliesvrije verbinding achterlicht, (6- of 12 Volt boordspanning.) eventueel met  een extra aarddraad. Verwijder de reflectorfolie achterlicht. Plaatst een reflecterend aluminium plaatje achter het achterlicht voor betere lichtreflectie. Kies voor lampjes met meer lichtopbrengst zoals Halogeen- of LED verlichting.

 

Door deze optimalisatie van het achterlicht en door toepassing van moderne verlichtingstechnieken kan men weer redelijk meekomen in het hedendaagse verkeer.Naar boven

 

                         Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015