Home  Anti diefstal 
Anti tochtruit  
Autoradio 
Buitenspiegels
Dakdragers en kofferrekken
 
Slingergat sierstukken
Slingerpijp
Verwarming

 Leuke hebbedingetjes
Iedereen kent het wel, leuke hebbedingetjes voor je auto, praktische maar ook wel dingen die wat minder praktisch zijn maar toch leuk voor in of aan de auto. Praktisch zoals een dakdrager of spiegels die nuttig maar ook onmisbaar zijn in deze tijd en zelfs verplicht. Sommige accessoires kunnen de auto verfraaien. Sierstukken en extra chroom kunnen hiertoe bijdragen, eigenlijk teveel om op te noemen en hoever wil je eigenlijk gaan? Gelukkig kunnen we dat zelf bepalen en eigenlijk is er altijd wel iets te vinden wat je leuk vindt ook al streef je orginaliteit na. Veel accessoires zijn nu nog verkrijbaar al moet je voor sommige onderdelen wat meer moeite doen. Beurzen zijn daar bij uitstek heel geschikt voor om datgene te vinden waar je al zo lang naar zocht.
     

Een originele OLD dakdrager maar praktisch is deze niet helemaal omdat het draagvlak enigzins gebogen loopt zodat de koffers er niet vlak op kunnen liggen.           
Accessoires              Accessoires, leuke hebbedingetjes.
 Verkrijgbaarheid
De verkrijgbaarheid van bijvoorbeeld de Robri sierstukken was vroeger onbeperkt en zonder problemen aan te schaffen. Ook andere fabrikanten deden hun best om een graantje mee te pikken in deze accessoirehandel. In de jaren zestig was deze bloeiende handel niet alleen weggelegd voor de Traction Avant maar ook voor andere automobielen. Vooral de populaire auto's uit die tijd werden overstelpt met allerlei fraais zoals spoorverbreders speciale velgen, spiegels in allerlei vormen en maten en voor sommige ging dat nog niet ver genoeg. Zelfs speciale nokkenassen voor motoren werden toegepast om de motor iets meer allure te geven. Het opvoeren van motoren is dan ook tijdloos. Dit is nog maar een kleine opsomming wat zoal mogelijk was en ook nu kunnen we daar nog steeds van profiteren zij het dan in een wat afgeslankte vorm.


Kachel met toerentalregelaar. Soms zie je 12Volt kachels (ventilator) die op 6Volt worden aangesloten. Het is mogelijk als je met ongeveer het halve toerental van de ventilator genoegen neemt. Met klepjes kun je de warmte naar links of naar rechts geleiden.
Praktische accessoires
Er zijn ook praktische accessoires zoals een wisselstroomdynamo of een rolhoes voor de radiator, een temperatuurmeter of een meter die de oliedruk aangeeft. Ook op het gebied van antidiefstal vinden we accessoires zoals een schakelstangvergrendeling of een stuurbeugelslot maar het kan ook wat eenvoudiger door bijvoorbeeld een massaschakelaar toe te passen. Ook hier kunnen we bijna eindeloos in doorgaan maar we beperken ons tot de meest belangrijke!

                       Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 20-06-2017