Home          Polijsten overzicht            


 
Kofferklep polijsten


De verhouding water en emulsie is een kwestie van aanvoelen en ook het opbrengen kan op verschillende manieren gebeuren. Gebruik niet te veel water want dan wordt het meeste weggeslingerd. Helemaal droog houden we het niet, daarom is het wel handig de overige autodelen af te plakken en te beschermen. Een plantensproeier kan handig zijn om de schijf te bevochtigen en op het polijstvlak spuit men een dot polijstpasta. Om te zien hoe het tussenresultaat is, kan met poetslappen de emulsie weggeveegd worden. Door schuin langs het polijstoppervlak te kijken kan men zien of alles egaal er uit ziet, om dan als het nodig is de behandeling voort te zetten. Deze behandeling met viltschijf is van het hele polijstgebeuren de belangrijkste omdat hierbij de basis wordt gelegd. Het enigszins dichtslibben van deze viltschijf is niet zo belangrijk, wel moet er op gelet worden dat hij vochtig blijft tijdens het werken hiermee.
Op deze foto kan men duidelijk zien dat de eerste polijstfase na het schoonmaken met de poetslap al een behoorlijk resultaat heeft opgeleverd. Probeer ook niet teveel te polijsten in een keer, maar beperk het tot  kleine oppervlakten, wat ook veel beter gaat waardoor alles nog te overzien is. Men kan zich er bijna in spiegelen en dat was nog maar het begin. Bij de volgende behandeling gaan we werken met foamschijven, die ook in verschillende structuren verkrijgbaar zijn. Een beetje afhankelijk van ons behaalde eerste polijstresultaat kunnen we een foamschijf nemen met een grove structuur of kunnen we kiezen voor een wat fijnere. De fijnere structuur neemt wat meer af omdat de cellen van het foam dichter bij elkaar zitten, dus hoe fijner de structuur, hoe meer de schijf verwijdert tijdens het polijsten. Na de juiste foamkeuze gebruiken we nu een polijstpasta van Festool met nummer 8000.
Ook hier gaan we de schijf bevochtigen en brengen wat polijstpasta op het te polijsten oppervlak. Na deze behandeling zien we als uitkomst een glans die niet misstaat in vergelijk met andere nieuwe auto’s. We kunnen zelfs nog een stap verder en dat is dan tevens ons hoogtepunt in het polijsten. Zelfde handelingen als de vorige maar nu met een polijstpasta 10000 van Festool, die enigszins vergelijkbaar is met de G10 van Farécla. Ook hier kunnen we kiezen tussen een fijne- of grove foamschijf. De G3 die enigszins vergelijkbaar is met Festool 8000 kan ook handmatig gebruikt worden op plaatsen waar een  polijstmachine niet kan komen.

Naar boven

                       Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015